Pazite na svoje četke za kosu! Očistite ih mlijekom za lice!

četka-za-kosu-modnialmanah

Možete li zamisliti život bez četke za kosu? Naravno da ne! Kako bi one vašu kosu činile lijepom, a tjeme zdravim one moraju biti čiste. Ukoliko se češljate barem pet puta dnevno, četku treba detaljnije očistiti jednom mjesečno!

Znate li kako? Ovo su savjeti!
• Kako bi četka dulje bila čista, nakon svakog češljanja prstima izvucite dlake iz četke. Steknite tu naviku, obavljajte je rutinski, nakon friziranja ili češljanja.
• Jednom mjesečno je detaljno oslobodite nakupljenih krupnih i sitnih dlaka. Kako to napraviti? Pročešljajte je češljem sa sitnijim zupcima.
• Ukoliko koristite gel, lak ili pjenu za stiliziranje frizure četku perite barem jednom mjesečno. Kako? U vodu stavite malo šampona ‘potopite četke’ i starom četkicom za zube prođite po dnu četke stružući nečistoću.
• Jednom u 6 mjeseci četku očistite u otopini vode, šampona i octa. Kad ste skinuli sve sitne dlačice s dna četke, cijelu četku dobro isperite u vodi.

Savjet više:
Četku možete očistiti i uz pomoć sode bikarbone. Dobro je namočite, a zatim na dno utrljajte sodu bikarbonu. Kratko ostaviti da djeluje, kako bi rastvorila nečistoće s površine četke, a zatim je dobro isperite mlazom vode.

Iako zvuči nevjerojatno, četku za kosu možete očistiti i mlijekom za lice. Nanesite ga komadom blazinice, kao što to činite kad čistite lice i dobro istrljajte. Nakon toga četku isperite.

Trenutno nema komentara

Comments are closed