Obožavamo plus size šminkerice!

Imate li koji kilogram više, nema opravdanja za dosadno i ne ženstveno odijevanje! I prikrivanje oblina u odjeću bez forme. Jer drage naše, rezultat je tek tada loš!Glavu gore, to je vaše tijelo u kojem treba uživati bez obzira na koji kilogram više! Na početku smo nove modne sezone pa naučite koji su modni imperativi (i trikovi) za savršen look.

Staro dobro pravilo – igra svijetlo-tamno – Imate li kritičan samo jedan dio tijela, njega prekrijte tamnom bojom (plavom, crnom, sivom), a ono što je cool na vama naglasite svijetlom. Primjerice, imate li jake bokove prekrijte ih tamnim dijelom haljine, a manja prsa i uska ramena naglasite svijetlim gornjim dijelom.

Uvijek u trendu – to što ste puniji ne znači da ćete se odijevati u suprugove široke majice i donji dio trenirke. Magazine u ruke i pogledajte koji su modni trendovi sezone. Kad vidite što se nosi potražite te trendove prilagođene vašoj građi tijela.

Tko kaže da vam printevi ne stoje? Baš suprotno, print je odličan način da prekrijete kritični dio tijela! Ipak pazite ni cvjetni, ni životinjski uzorak ne smije biti prejak i upadljiv, odlučite se isključivo za nježnije boje i sitnije oblike.

Pazite da odjeća ima formu – čak i kod modela koji su napravljeni od mekanog makoa, pazite na formu. Sve što nosite neka prati liniju tijela, ima ušitke koji od figure ne stvaraju krug ili kvadrat. U tom slučaju ćete izgledati vitkije.

Povratak u povijest – Iako žene nisu bile tako modno osviještene kao danas, nosile su modele koji su prekrivali nedostatke. Sjećate li se rečenica- imam veliku stražnjicu pa ne mogu nositi ovo ili ono… Ponovo se sjetite nepisanih modnih pravila i nosite odjeću u stilu svojih mama i baka. Što to znači? Imate li veću stražnjicu, retro haljine su stvorene za vas, a i vrlo su in. Ako su na preklop na prsima, još bolje-izgledat ćete i dva konfekcijska boja tanji.

Pazite na ruke – imate li jake ruke, nemojte ih pokazati, pa čak i onda kad je jaaaako vruće. Pronađite lepršave tunike koje prekrivaju ovaj dio tijela.

Posebnu pažnju posvetite izrezima. Nekako je uvriježeno pravilo da je okrugli izrez najprihvatljiviji, a ako se odlučite za nešto dublji, nosite ga ispod kratke jaknice uz pripadajući nakit.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS