Ovakve priče volimo – C&A predstavio kolekciju koja je nastala u skladu s ekološkom održivosti!

Kvaliteta odjeće i lijep, svevremenski dizajn ili modni diktat kojem se povlađujemo svake sezone? A što kažete na jedno i drugo, usklađeno s bontonom koji bi trebao biti niz vodilja u odijevanju? Održivost i ekološki prihvatljiva proizvodnja, ali i dizajn koji prati suvremenog čovjeka u njegovoj svakodnevici je nešto što bismo svi trebali staviti ispred modnih imperativa proizvedenih na brz i komercijalni način. Na nedavno održanoj modnoj radionici u sklopu biodinamičkog vikenda u Međimurju, stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko pokazala je na primjerima iz aktualne C&A kolekcije kako odabrati moderno i šik, ali proizvedeno od tkanina proizvedenih od sirovina iz certificiranog uzgoja.

C&A-ecolabel-održivost-fashion-alma-premerl-zoko-modnialmanah

Evo što trebate znati!
Svi pričaju o Eco certifikatu, što to zapravo znači? U proizvodnji odjeće ovaj certifikat označuje proizvode odjeće kojoj je cilj očuvati okoliš potičući poljoprivredne tvrtke da proizvode sirovinu u kontroliranim uvjetima. U tekstilnoj industriji certificirani proizvodi moraju biti napravljeni od materijala koji su proizvedeni u skladu sa standardom za organski pamuk. Eko-moda je opis odjevnih komada proizvedenih u skladu s kontroliranim utjecajem na okoliš, u procesima koji se odnose na zdravlje potrošača i radne uvjete radnika. “Ecolabel” — je oznaka koju po standardu nosi svaki proizvedeni komad odjeće u što je uključena i proizvodnja od recikliranih proizvoda i s malo ili nimalo životinjskih proizvoda ili su izrađeni od tkanine koja dolazi od održivih biljnih vlakana.

Održivost i ekološku proizvodnju odjeće u konačnici karakteriziraju kolekcije proizvedene od organskog pamuka, ali i reciklirani materijali koji su dobili novi look. Sve boje na odjeći su prirodne (ujedno i zdrave za kožu), a kvaliteta izrade usporava konzumerizam.

Kako izgleda aktualna C&A kolekcija?
U fokusu su naoko klasične forme koje su poslužile dizajnerima za izražavanje vlastite kreativnosti. Kroz kolekciju se isprepliću najbolji trenuci modne prošlosti, pa u jednom total looku može kombinirati haljinu s početka 60-tih uz vesticu kakva je bila moderna 70-tih. Isto tako dominiraju boje i jarki uzorci, ali i sve više komada koji nose etiketu garancije kvalitete tkanine.

Ono što posebno oduševljava je činjenica da je sav C&A jeans napravljen od visokokvalitetne tkanine, proizvedene odgovorno i skrojene upravo za sve oblike tijela i životni stil. Uz njega se kombiniraju majice od bio pamuka ali i viskoze za koja je nastala na održiv način kroz kojeg je postignuta smanjena emisija CO2 u proizvodnji.

Trenutno nema komentara

Comments are closed