Ostalo vam je hrane ovog vikenda? Napravite sutra quesadille!

Jedno od najpopularnijih meksičkih jela (čiji se recept vrlo brzo proširio svijetom) quesadilla odličan je obrok kojeg možete napraviti od ostataka finih namirnica koje će u novu gastro kreaciju povezati topljeni sir. Prije nego li vam otkrijemo i kako, naučite kako je nastala ova ukusna tortilja koja se prodaje diljem svijeta svake sekunde.

Riječ “quesadilla” dolazi od španjolske riječi “queso”, što znači sir. Isprva je ova tortilja u svojoj unutrašnjosti imala samo topljeni sir a s vremenom quesadilla je evoluirala tako da danas obiluje raznim nadjevima, uključujući meso, grah i povrće.

Ono što quesadillu čini quesadillom je upotreba tortilje i sira. Tortilja se tradicionalno radi od kukuruza, iako se u nekim modernim varijantama koriste tortilje od brašna. Sir se obično topi unutar tortilje, a mogu se dodati dodatni nadjevi poput mesa (mljevenog ili pečenog, narezanog na sitne kockice), povrća ili graha. Quesadilla se zatim presavija na pola i prži dok se sir ne otopi, a tortilja postane lagano hrskava. Krajnji rezultat je ukusno i izdašno jelo.

quesadille-quesadilla-gastro-recept-modnialmanah

Kako napraviti quesadillu od ostataka hrane:
Meso od roštilja ili pečenje očistite od kosti i kožice te narežite na sitne kockice. Njih ali i ostatak bolognese umaka možete koristiti kao bazu nadjeva. Upotpunite meso naribanim topljenim sirom i povrćem koje vam je ostalo prilikom pripreme salate. Ugrijte tortilju, stavite unutar sve sastojke (dodajte i začine za quesadillu) te na zagrijanoj tavi ugrijte tortilju sa svake strane.

Trenutno nema komentara

Comments are closed