Nije svejedno kakav oblik nokta imate! Koji je vaš?

Kako oblikovati nokte? Ovalno, četvrtasto, ‘špičasto’? Trebaju li nokti biti dugi ili kratki? Znamo, zbunjeni ste traženjem odgovora jer i modna je struka podijeljena- dok neki dizajneri savjetuju kratke nokte oblikovane četvrtasto, drugi će nokte pretvoriti u ukrase na ruci puštajući im duljinu i ukrašavajući ih slikama i bojama…Što odabrati? Pa drage naše, pretpostavljate koji je naš odgovor – oblik nokta treba biti u skladu s duljinom i oblikom prstiju.

Ovo su savjeti koji vam pomažu odabrati idealan oblik nokta u skladu s prstima
• Ovalni oblik nokta idealan je za srednje velike ruke i srednje velike nokte. Ovaj oblik nokta napravite tako da nokat turpijate sa strane i lagano povezujete krajeve sa sredinom nokta.

• Ravni oblik nokta idealan je za duge i tanke prste. Napravit ćete ga tako da povežete bočne dijelove nokta sa sredinom. Obojite li nokte tamnijim lakom za nokte optički ćete ih smanjiti.

• Četvrtasti oblik nokta dobit ćete tako da pustite nokte da narastu, pa nokat odrežete toliko da su potpuno povezani svi dijelovi nokta. Rašpicom lijepo oblikujte oblik kako ne bi bilo oštrih rubova. Ovaj oblik noktiju je najbolji ukoliko nosite duge nokte.

• Četvrtasti sa zaobljenim vanjskim dijelovima je idealan oblik noktiju za one koje ne stignu nokte oblikovati svakih nekoliko dana. Ovaj oblik vizualno omekšava izgled širokog korijena nokta.

• Jajasti oblik napravit ćete tako da nokat turpijate sa strane i zašiljite prema vrhu. Ovaj oblik nokta je idealan za srednje i manje šake jer optički produljuje kraće prste.

• Špičasti – zašiljeni oblik nokta dobit ćete tako da nokte rašpate sa strana i oštrim prijelazom povežete s vrhom nokta. Ovaj oblik nokta optički produljuje ruke pa budite oprezni. Nemojte pretjerivati posebno ukoliko imate veće šake i duuuuuge i tanke prste.

Trenutno nema komentara

Comments are closed