Lado u Zagrebu oduševio više od 7 tisuća posjetitelja!

Tisuće oduševljenih posjetitelja uživalo je u dvosatnom nastupu jednog od najboljih svjetskih folklornih ansambala koji je ljubiteljima kulture donio potpuno novu dimenziju tradicionalne glazbeno – plesne čarolije koja ostavlja bez daha. Uz brojne uglednike u koncertu su uživali i Predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport Ivica Lovrić, diplomat i političar Mate Granić, bivši predsjednik RH Ivo Josipović, posebni savjetnik Predsjednice za zdravlje i sport Tomislav Madžar, modna dizajnerica brenda Hippy Garden Đurđica Vorkapić, voditelji Dalibro Petko i Ecija Ivušić te brojni drugi.

lado_modnialmanah_lifestyle

Na impresivnoj pozornici kulture veličine 250 m2 u Areni Zagreb, uz najnovije trendove rasvjete i zvuka, LADO je izveo novi cjelovečernji program Ispod duba stoljetnoga u kojem je prikazao neke od nagrađivanih koreografija kao i one koje na repertoar Ansambla prvi put donose pjesme i plesove Hrvata u Austriji, Mađarskoj te s područja uz rijeku Sutlu.

„Svi zajedno smo puna srca i iznimno ponosni na ovaj koncert. LADO je po prvi put ušao u tako veliku dvoranu kao što je Arena Zagreb, a koncert je prošao zaista spektakularno. To nam daje veliki osjećaj odgovornosti da budemo najbolji što možemo biti i vjetar u leđa za rad u budućnosti.“ – izjavio je ravnatelj Ansambla LADO Krešimir Dabo.

Uz izvrsnu pjesmu, ples i zavidnu produkciju, nezaboravan doživljaj pravog kulturnog spektakla dočarao je autentični izgled umjetnika LADA, obuhvativši sve detalje od narodne nošnje, frizure, šminke te umijeća predstavljanja narodnih vrijednosti.

“Velika mi je čast što smo imali prilike surađivati s ovako profesionalnom institucijom kao što je LADO. Hvala Gradu Zagrebu što je prepoznao veličinu i značenje ovog projekta te nam pomogao da ga realiziramo.” – izjavio je ispred organizatora koncerta Mediteran produkcije, Denis Pletikosa.

Spektakl u Areni Zagreb održao se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović te uz podršku Grada Zagreba. Posebnost koncerta prepoznali su i partneri HEP i Pevec, a tisuće posjetitelja te predstavnici domaćih ali i stranih medija nedvojbeni su pokazatelj izvrsnosti, zanimljivosti i kvalitete LADA kao predstavnika hrvatske kulture i tradicije.

Nakon velikog koncerta u Areni Zagreb, LADO 1. prosinca gostuje u splitskoj Spaladium Areni. Ulaskom u još jednu veliku sportsku dvoranu, LADO postavlja novi trend kulturoloških događanja i prikazivanja hrvatskog folklora u budućnosti.

Trenutno nema komentara

Comments are closed