Ne pijte svakakvo kuhano vino na zagrebačkom Adventu! Evo mjesta na kojem nećete pogriješiti!

Što je Advent bez čaše kuhanog vina? Vruća čaša vina odlično paše uz debrecinke, domaće češnjovke, kobasice od divljači po čemu miriši Advent u Zagrebu! Na svakoj se kućici može popiti ovo popularno piće, no kad probate nekoliko vina na raznim mjestima znate prepoznati ono pravo. Kako se kaže da pametan čovjek uči na tuđim greškama mi smo testirali različita vina i nakon što smo negdje popili ‘sokić’, a negdje pravi ‘glavoboljac’ pronašli smo mjesto na kojem je kuhano vino-vino, a uloženi novac realna vrijednost tople čašice.

Mjesto za pijaču je adventska kućica Hercig u Gajevoj ulici na kojoj se pije kuhano vino provjerene kvalitete. Baza je Frankovka i izvrsne Graševina Feravina u Feričancima. U Frankovku su dodani začini poput zvjezdastog anisa, klinčića, kardamoma, muškatnog oraščića, cimeta u kori i malo crnog papra, dok u kuhanu Graševinu ide đumbir i suho voće poput grožđica, ribiza, brusnica. Za skladan okus u crnoj varijanti treba izbjegavati limun, a u bijeloj naranču. Još nekoliko kapi ruma i uživat će svi koji rado mijenjaju šalicu toplog čaja ovim zimskim napitkom koji „grije bolje od zagrljaja“.

lifestyle-feravino-advent-modnialmanah

Ako niste niste ljubitelj vrućih varijanti, tu su linije Dika i Miraz Feravina, ali i pjenušci Francesca i Graseco koje možete sljubiti uz ukusne germknedle.

Foto Tomislav Smoljanović

Trenutno nema komentara

Comments are closed