Naučite kako se fotkati i na najbolji način ovjekovječiti svoje životne trenutke…

Mlađe generacije kao da su se rodile ispred fotografskih objektiva. Čim se nađu pred fotičem već je tu poza… A mi, generacija u najboljim godinama? E tu nastaju problemi. Lomimo se između činjenice kako ‘ne ispadamo dobro’ na fotkama, ali i želje da svojim mobitelima snimimo fotke za pamćenje. Kako sam se bliže blagdani kad se više fotkamo, ali i vrijeme obiteljskih svečanosti donosimo vam korisne savjete kako pozirati.

savjet-fotografiranje-modnialmanah

10 načina za uspješno fotkanje:
1. Pazite kako držite ruke. Stavite li ih na bokove optički ćete izgledati mršaviji. Ukoliko imate džepove ruke mogu biti u njima, s napomenom da uz bok proviruju palci.
2. Stojite li u grupi ljudi, stanite kraj nekoga tko izgleda slično vama. Tako, u odnosu na ostale nećete biti previsoki, predebeli ni previše mršavi.
3. Maknite kosu s lica, to je preduvjet za lijepu fotku. Ukoliko ne želite pozirati nego želite ‘spontane’ fotke kosu prepustite vjetru.
4. Sjedite li, pazite na noge. One uvijek trebaju biti skupljene na i zarotiranu na jednu ili drugu stranu. Prekrižite li noge, sjednite na trticu.
5. Isto tako, stojite li, noga neka uvijek bude ispred noge. Na fotkama ćete djelovati prirodno i lijepo ukoliko djelujete kao da ste krenuli u korak.
6. Smijte se, ali ne prejako kako vam se ne bi naglasile bore i zatvorile oči.
7. Pazite na podbradak. Kako biste ga izbjegle podignite malo glavu prema gore.
8. Ne gledajte u kameru, nego negdje kraj nje. Na taj ćete način izbjeći ‘crvene’ oči. Kako bi se u očima pojavio sjaj uvijek zamislite osobu koju volite kraj fotografskog objektiva.
9. Imate li koji kilogram više, uvijek blago zarotirajte tijelo. Na taj ćete način izgledati vitkije. Zarotirajte se tako da rame bude najistureniji dio zarotiranog tijela.
10. I za kraj, pazite na sjaj na licu. Njega možete pokupiti salvetom, maramicom ili papirićem za skupljanje masnoće s lica kojeg možete imati u torbici.

A sada dragi naši, krenite u akciju. Fotkajte se…

savjet-fotografiranje-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed