Alma savjetuje: Kako se odjenuti ukoliko ste krizmana, vjenčana ili krsna kuma?

Razveselio vas je poziv za kumovanje vama dragim prijateljima ili njihovim klincima. Darovi su spremni, a vaš total look? Ukoliko vas ovih dana hvata lagana panika i u moru onoga što se nudi na domaćem tržištu jednostavno ne možete pronaći idealni total look za sebe, vrijeme je da se opustite i prepustite struci! Vaša omiljena modna savjetnica Alma danas savjetuje kako se odjenuti ukoliko ste kuma na krizmi, vjenčanju, krštenju. I da bude lakše donosimo i primjere iz Mohito aktualne kolekcije koji će vam pomoći prilikom odabira…

Kako se treba odjenuti…

KRSNA KUMA – Ukoliko je vaša najbolja prijateljica postala mama, za očekivat je da ćete dobiti poziv za kumstvo. Iako je u toj situaciji u prvom planu odjeća za mališana i kuma mora biti lijepo odjevena. Odaberite svečanu odjeću pazeći pri tome da vam ruke, dekolte i leđa budu pokriveni. Tijekom crkvenog obreda upravo je taj dio tijela pod povećalom promatrača pa ne bi bilo u redu jednog dana gledati fotografije na kojima je vaše poprsje u krupnom planu. Osim toga, pazite da vam modni detalji poput šala ili torbice budu fiksirani kako se ne biste trebali koncentrirati na podizanje šala ukoliko sklizne. Isto tako pazite na boje i duljinu haljine ili suknje. Do koljena je prava mjera, a prikladne su svjetlije nijanse, boja pudera pa čak i zlatna. Krštenje je svečani dnevni događaj pa ne pretjerujte sa šljokicama, velikim aplikacijama.

fashion-kume-modnialmanah

KUMA NA KRIZMI Mnoge mlade djevojke u vama mogu vidjeti uzor, pa će vas pitati za kumstvo na krizmi. Prihvatite to s veseljem znajući kako ste upravo dobili novu mlađu prijateljicu. Kako se treba odjenuti u ovoj prigodi? Kuma na krizmi treba biti mladenački odjevena jer ipak će se s vama ponositi kumče. Odjenite stiliziranu ‘Merlinka haljinu’, trendy haljinu ukrašenu kamenčićima, zanimljivu haljinu od čipke, kombinaciju hlača i lijepe košulje. U svim situacijama pazite da ste u skladu s haljinom koju nosi krizmanica i da su prekriveni dekolte i ruke. Pazite i na duljinu haljine!

fashion-kume-modnialmanah

KUMA NA VJENČANJU Za razliku od krštenja i krizmi za koje je prikladno odijevati zatvorenije modele haljina, haljina koju će nositi vjenčana kuma može biti kratka, koketna i više seksi. Dogovorite se s prijateljicom kojoj ste kuma kakav model haljine ćete odabrati pazeći pri tome da za crkvu ponesete prikladnu pašminu kako biste njome prekrili leđa. Haljina mora biti odabrana u skladu s vašim godinama i građi tijela, a dopuštene su sve boje osim bijele. To je boja koju nosi mladenka!

fashion-kume-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS