Naučite kako bez igle i konca fiksirati porub na hlačama

Usred poslovnog sastanka primijetili ste rupu na svojim crnim čarapama? Kad ste skinuli šal sa sakoa imali ste što vidjeti -‘mucice’ sa šala zalijepile su se na tkaninu? Vrhom potpetice zapeli ste za porub na hlačama koji se rasparao na jednom kraju? Sve su to mali modni pehovi koji mogu pokvariti dan! Umjesto da se pitate-zašto se to dogodilo baš meni, naučite spasiti novonastalu štetu.

Ovo su, nadamo se, korisni savjeti…

Kako prekriti rupu na čarapi?
Čarapa ne mora nužno biti poderana da se na sredini noge pojavi rupica. Ukoliko vam se to dogodi, a nemate rezervne čarape negdje u ladici, spasite stvar malim trikom. Crnim flomasterom obojite rupicu, a kad dođete kući točku skinite acetonom.

Zalijepite porub na hlačama!
Niste ni došli do posla, a vaše su visoke potpetice djelovale na porub vaših hlača. Ne očajavajte! S unutrašnje strane poruba zalijepite ljepljivu traku. Izdržati će dok ne dođete kući!

Nestašni patentni zatvarač!
Ovo vam se isto može dogoditi. Sjednete na stolicu, otvorite dnevne novine i čujete krc – upravo vam se pokvario patentni zatvarač. Ukoliko imate rugu tuniku, nema problema, no ako je outfit s hlačama koje se u potpunosti vide? Ne brinite! Postoji rješenje – sapunom premažite zupce zatvarača i pokušajte zatvoriti. Iz prvog ili drugog puta će sigurno uspjeti.

Zgužvala vam se košulja ispod kaputa, a imate važnu prezentaciju?
Ne brinite! Namočite zgužvanu tkaninu i prislonite je ispod sušila za ruke. Izgužvani dio će se izravnati kao da ste ga upravo peglali!

Gdje je nestao šarafić s naušnica?
Tko bi znao? Negdje je pao prilikom skidanja! Ukoliko vam se dogodi ovakva nezgoda spasite svoj komad nakita skalpelom izrežite gumicu za brisanje i utaknite je s druge strane uha.

Nažuljale su vas cipele?
Uh to je nezgodno, posebno ako ćete danas na poslu puno stajati! Postoji mali trik – unutrašnjost cipele, na mjesto koje žulja pošpricajte dezićem. Nevjerojatno kako djeluje!

Uklonite ‘mucice’ s tamne odjeće!
Svijetla, vunena tkanina može ostaviti trag na tamnoj odjeći. Ukoliko vam se to dogodi, presavijte ljepljivu traku preko ruke i lagano pokupite mucaste dijelove s tamne odjeće.

savjeti-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed