Najbolji put do ravnog trbuha – zavrtite hula hop!

Kad ste bile male vrtjele ste ga od šale, a sada to isto rade i vaše kćeri! No, znate li da je hula-hop zapravo najzdraviji način rekreacije koji vam u samo pola sata intenzivnog treninga učvršćuje trbušne mišiće, podiže samopouzdanje, raspoloženje – pa čak i povećava libido? Evo pet razloga zašto ga zavrtjeti svakog dana, počevši od danas!

Zabavan način topljenja kalorija!
Zavrtite hula hop pola sata i istopit ćete toliko kalorija kao da ste vježbale u teretani sat i pol. Istraživanja su pokazala kako se za samo pola sata intenzivnog treninga obručem izgubi do 200 kalorija.

Gubitak centimetara, posebno na struku!
Kada sagorijevate kalorije vježbom i unesete ispravne promjene u svoju prehranu, povećavate izglede za smanjenje tjelesne masti. Kad je riječ o hula hop-u, za njegovo zadržavanje na liniji struka zaslužni su upravo trbušni mišići koji se jednostavno tope. Zanimljivo je jedno mini istraživanje u jednom fitness centru- 13 žena tijekom 6 tjedana u prosjeku su izgubile 3,4 cm oko struka i 1,4 cm oko bokova.

zdravlje-vježba-hula-hoop-modnialmanah

Regulira krvotok i rad srca!
Intenzivno vrćenje hula hopa je kardiovaskularna (poznata i kao aerobna) vježba koja djeluje na vaše srce i pluća te poboljšava protok kisika kroz vaše tijelo. To zauzvrat može sniziti rizik od srčanih bolesti i dijabetesa, poboljšati razinu kolesterola, poboljšati rad mozga i čak smanjiti stres. Jednom kada se smjestite u ustaljeni ritam s obručem, vaš otkucaji srca će se povećati, pluća će raditi jače, a protok krvi će se poboljšati. Također ćete potrošiti više vremena u aerobnoj zoni sagorijevajući kalorije i poboljšavajući zdravlje srca.

Poboljšava ravnotežu!
Dok vrtite hula hop morate paziti na držanje tijela, što djeluje na vašu ravnotežu tijela.

Učvršćuje donje mišiće tijela
Dok vrtite hula hop ne djelujete samo na trbušne mišiće tijela. Za vrijeme ovakve aktivnost rade i mišići u donjem dijelu tijela, uključujući kvadricepse (prednji dio bedara), potkoljenice (stražnji dio bedara), ali i listovi u kojima za vrijeme prvog treninga možete osjetiti i muskofiber!

Znate li? Hula hooping se prvi put pojavio u pedesetim godinama prošlog stoljeća kao jeftin i nestašan fenomen zabave koji je zaludio cijeli svijet. Svi su ga vrtili- od domaćica, do djece na plaži, čak i gejša u kimonu, hula obruč je dokazao svoju univerzalnost i bezvremenost. Poput bicikla kojeg smo u prvim godinama života prihvatili kao izum bez kojeg ne možemo!

Trenutno nema komentara

Comments are closed