Krenuli ste u školu trčanja? Ovo je odjeća koja vam je neophodna!

Napokon ste krenuli s rekreativnom školom trčanja! Bravo za vas – pokrenuli ste tijelo, ali i vlastiti um. Rezultati neće izostati.

Kako nas često pitate kako se odjenuti za određen sport, danas vam otkrivamo 5 osnovnih koraka za pronalazak idealne opreme neophodne za školu trčanja.
1.  Sve, ali baš sve što nosite ne smije stezati vaše tijelo. Uz to, materijali koje odaberete trebaju dopuštati koži nesmetano disanje ali i kupiti višak znoja. U školu trčanja zato ne krećite u starim tajicama i tunici – bolji su izbor hlače i majica otvorenog izreza. Za hladnije vrijeme kombinirajte i jakne.
2.  Pazite na tkaninu! Gumirani ili plastični materijali će spriječiti isparavanje znoja i samim time hlađenje tijela. Potražite tkanine primjerene za trčanje.
3.  Sve počinje s odabirom tenisica koje moraju imati potporanj za stopalo. Raspitajte se o vrstama tenisica i potražite stručnu pomoć u specijaliziranim trgovinama.
4.  Slojevito odijevanje je ključ uspješnog trčanja jer prilikom ovog sporta dolazi do zagrijavanja tijela. Budite spremne za to.
5.  I na kraju ne zaboravite na bocu s vodom kako biste priječili dehidraciju.

zdrav_život_odjeća_trčanje_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed