Koju obuću (zapravo) nositi na prijelazu?

Nekad smo uživali u prijelaznim mjesecima između sezona, a sada, iz dana u dan učimo kako se snaći i uklopiti u turbulentne promjene godišnjih doba i klime. Kad pogledate donedavno smo nosili čizme i cipele s debljim potplatima, a danas slobodno možemo izaći u tankim balerinkama i sandalama.

Što obuti u prijelaznom periodu?
• Balerinke – idealan model za prijelazno razdoblje jer se lako mogu kombinirati uz hulahupke, ali i tanke stopalice ukrašene čipkicom i mašnicama.
• Lagane čizme od gamoš kože idealne su za sve one koje vole haljine i suknje, ali ne i hulahupke. Nosite ih na bosu nogu ili u kombinaciji s dokoljenkama.
• Tenisice, poput Startasica lijepo ćete kombinirati u prijelaznom razdoblju ali i nositi tijekom vrućeg ljeta u kombinaciji s dugim haljinama, suknjama…
• Za ljubiteljice klasike i elegancije tu su modeli cipela otvorenih prstiju ili pete. Ovakve cipele lijepo izgledaju i u kombinaciji s tankim hulahupkama, mrežastim čarapama pa ćete ih moći nositi sve do hladnih jesenjih kiša.
• Salonke napravljene od gamoš kože lijep su dodatak mnogih dnevnih poslovnih kombinacija. U prijelaznom razdoblju nosite ih uz hulahupke s više dena, a tijekom ljeta na bosu nogu (ili uz tanke hulahupke od 8 dena).

Trenutno nema komentara

Comments are closed