Alma savjetuje: kako kupiti proljetnu kožnu jaknu?

Kožne jakne već desetljećima ne izlaze iz mode. Mijenjaju se krojevi i boje, ali žene ih uvijek žele imati u svojoj garderobi. Kako uspješno nositi kožne jakne s obzirom na stil odijevanja, građu tijela i godine?

Tek je nekoliko pravila potrebno zapamtiti kako bi se kožom pokazali u najboljem izdanju.

Njegujete li elegantan stil ne trebate ih se odreći. Čak i jaknu bajkerskog stila možete lijepo usuglasiti s uskom majicom i trapericama. Takva kratka jakna odgovara gotovo svima te se lako kombinira i s haljinicama, ali nikako s nekim drugim kožnim odjevnim komadom.

Kupujete li kožnu jaknu koju planirate nositi nekoliko sezona nastojite da bude što klasičnija, no opet dovoljno dizajnerski zanimljiva da odgovara vašem stilu odijevanja.

Lagano strukirani modeli pristajat će gotovo svim ženama naglašenih oblina, no pazite da takva jakna obvezno ima remen kojim ćete razdvojiti figuru na gornji i donji dio

Modeli obogaćeni džepovima i ukrasima, odgovarat će ženama s manje naglašenim oblinama.

Pripazite i kakav kroj jakne nosite ovisno o visini. Ako ste visoki izaberite uže krojeve koji mogu dosezati ispod stražnjice. Ukoliko ste niži, vaša jakna ne bi smjela prelaziti bokove. Imate li jaču stražnjicu, zaboravite na kraće jaknice. Da biste smanjili pozadinu nosite modele do sredine guze.

Boje? Klasičarkama će najbolje odgovarati tamni tonovi, a trendsetericama boje koje su ukorak s modnim trendovima.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS