Modne smjernice za XXXL frajere!

Dragi čitatelji, posebno vi koji imate koji kilogram više, pazite na način odijevanja! Nema ništa strašnije u odijevanju od prekratkih ili predugih rukava na košulji, preuskog ili previše opuštenog ovratnika. To su dva dijela košulje na koje morate pripaziti prilikom odabira veličine. Ne zaboravite zakopčati sve gumbe, s iznimkom samo jednog – onog najvišeg – i to samo u slučaju da nemate kravatu. Isto tako pazite prilikom odabira modela košulje. Baš kao u svemu, postoje mala modna pravila kako odabrati model košulje ovisno o građi!

fashion-xxl-muška-moda-modnialmanahImate li koji kilogram viška?
Ako vas ima malo više nego što stane u prosječni konfekcijski broj, osobito u predjelu trbuha, svakako biste trebali izbjegavati bilo kakvu vrstu vodoravnih pruga, ali i dijagonalne. Ono što biste trebali s ponosom nositi su košulje i majice s okomitim prugama koje izdužuju. Prugasta odijela prava su stvar za vas, osobito ako su u kombinaciji s tamnom, po mogućnosti crnom košuljom. Klasične prugaste košulje izvrsno će sakriti nezgodne ‘viškove’ čak i kad nisu ispod odijela, već kad ih se kombinira s trapericama ili ‘casual’ hlačama. Prugice neka budu tanke. Uz to, potražite modele košulja koje su šire i dulje/idealne za muškarce s trbuhom. Kad su u pitanju odijela i sakoi, izbjegavajte ona s dva proreza straga da stražnjica ne bi nezgodno stršila. Jedan prorez bit će i više nego dovoljan, no bolji je izbor sako bez stražnjeg proreza. Mnogi krivo misle da će ih usko krojena odjeća učiniti manjima i tanjima. To možda može proći za žene kojima za bolju formu pomaže ‘super’ donje rublje poput push-up grudnjaka ili gaća koje stežu trbuh i dižu guzu, no pretpostavlja se da muškarci ipak ne posežu za sličnim pomagalima.

Slično pravilo vrijedi i za preširoku i preveliku odjeću koja će prekriti vaš nesavršen trbuh. NO, oprez. U ovakvim ćete modelima izgledati još krupnije i ‘opuštenije’. Prava formula je prava veličina, ali prilagođen kroj koja će pratiti vaše tijelo bez da vas steže ili da pretjerano visi na sve strane.

Vašu će figuru dodatno istanjiti i pravilan izbor boja i uzoraka. Boje moraju biti usklađene, nikada kontrastne. Crno i bijelo raspolovit će vas napola, a velika će sredina upadati u oči. Crno je uvijek najsigurnija i ‘najmršavija’ kombinacija, ali nastojite svoje crnilo razbiti nekim detaljem, primjerice remenom da ne biste izgledali kao da ste upravo došli sa sprovoda. Isto tako volite li crne košulje nosite modele koji imaju ovratnike u nekoj drugoj boji.

Ma koliko bili moderni, izbjegavati i šarene i krupne printove. Veliki natpisi na majicama, koje se naziru ispod košulja, naglasiti će veliki trbuh koji bi trebalo stavili u drugi plan. Ipak, uzoraka se ne treba odreći u potpunosti, ali neka budu diskretni.

fashion-xxl-muška-moda-modnialmanah

Savjet više! Krupniji muškarci trebali bi izbjegavati dolčevite pod svaku cijenu, osobito ako je u pitanju široki vrat i dvostruka brada. Birajte radije V ili okrugli izrez. Bez obzira na to što vam hlače baš i ne spadaju, remen bi trebao biti obavezan detalj jer će definirati struk. Pazite da ne bude stegnut prejako da ne biste izgledali kao utegnuta ‘mortadela’.

Trenutno nema komentara

Comments are closed