Koje biljne čajeve treba vaša kućna apoteka?

Čajeve možete svakodnevno konzumirati, a ako niste neki ljubitelj, moraju vam se naći pri ruci kako bi vam pomogli kod eventualnih zdravstvenih teškoća.

zdravlje-biljni-čaj-modnialmanahKoji su to osnovni čajevi koje biste trebali imati u svojoj kuhinji?
• Čaj od kamilice je čaj broj jedan u svakoj kući, jer pomaže kod brojnih teškoća. Ovo je prvi čaj koji se daje bebama, prvenstveno zbog blagotvornog djelovanja na probavni sistem. Kamilica smanjuje bolove u trbuhu i nadutost. Dobra je i kod upala, kao i u kozmetici, pa se za kamilicu zato kaže – liječi iznutra, uljepšava izvana.
• Čaj od šipka je odličan u borbi protiv pospanosti. Odličan je i u kombinaciji sa medom i limunom. Više se konzumira kao čaj za osvježenje, nego za liječenje, iako je pun dragocjenih stvari za organizam.
• Čaj od lipe se stoljećima koristio kod rješavanja problema s disanjem. Olakšava disanje i liječi upale respiratornog trakta. Ako ste pod stresom, čaj od lipe je idealan za umirenje i opuštanje napetih mišića.
• Čaj od hibiskusa ima egzotičan miris i zavodljivu aromu. Njegovo djelovanje na organizam je veliko. Hibiskus je u isto vrijeme i lijek i osvježenje.
• Rooibos čaj ili crveni čaj ima mnoga ljekovita svojstva, i ne sadrži kofein. Upravo zbog toga mogu ga nesmetano konzumirati trudnice, djeca i starije osobe. Rooibos čaj služi za opuštanje, relaksaciju, smanjenje trbušnih tegoba i doprinosi dobrom raspoloženju. Ima odličan ukus, boju i aromu.
• Čaj za djecu (čaj od plodova kamilice, majčine dušice i lipe) predstavlja veliko olakšanje bebama, ali i njihovim mamama. Odličnog je ukusa i mogu ga piti djeca svih uzrasta. Pogoduje i starijim osobama, pogotovo ako imaju problem sa zatvorom stolice. Umanjuje nadutost i umiruje san.

 

Trenutno nema komentara

Comments are closed