Kako našminkati razmaknute, uvučene, sitne oči…?

Postoji li neki univerzalni recept? Kako ih optički smanjiti, a kako povećati? Sva ova pitanja stigla su na naše modno savjetovalište, pa drage naše slijede savjeti kako nanijeti popularno sjenilo (boju odaberite u skladu s bojom očiju, kose i puti).

Kako našminkati uvučene oči?
Osnovno pravilo je izbjegavajte tamna sjenila. Za ovaj tip očiju idealna su svjetla i svjetlucava sjenila u svim zemljanim tonovima kojima ćete optički povećati oko! Kako se šminkati? Nanosite li jednu nijansu sjenila ravnomjerno je rasporedite po cijelom očnom kapku, a kombinirate li dvije nijanse – svijetla neka bude do pregiba kapka, a tamnija (ne jako tamna) u gornjim kutevima oka.

Imate li široko razmaknute oči?
Optički približite razmaknute oči nanoseći dvije nijanse sjenila (tamnije sjenilo ide u unutarnji kut, a svijetlo na krajeve. Gornji kapak obavezno obrubite crnom olovkom ili tušem, a maskaru nanosite tako da naglasite trepavice u samom kutovima oka.

Kad su oči jako blizu…
Optički razmaknite oči već prilikom nanošenja baze. Na unutarnji kut oka stavite korektor, a nakon toga pažljivo iscrtajte liniju gornjeg kapka. Linija neka na početku oka bude tanka, a prema krajevima šira. Sad nanesite sjenila i to po ovom principu: svijetlo sjenilo ide na unutarnji kut oka, do sredine kapka, a od sredine do vanjskog kuta tamnije sjenilo. Pazite da prijelaz između nijansi pudera ne bude prejak.

Naučite našminkati spuštene kapke i pomalo spušteni oblik oka
Imate li uvijek ‘tužan’ izraz lica, to je zbog spuštenih očiju i kapaka. Kako je za oblik oka ‘kriva’ genetika naučite optički podignuti oko. Za početak nanesite tuš na gornji kapak – crtu na vanjskom rubu oka produljite nakon završetka kapka i lagano je uvinite prema gore. Cilj je postignuti mačkasti izgled oka kojeg će pojačati i guste i bogato našminkane trepavice.

Imate li uže i duguljaste oči?
Ovaj oblik oka najčešće se naziva bademasti i kao takav je jako zahvalan za šminkanje. Želite li naglasiti ovaj oblik oka izrazito svijetlo sjenilo nanesite na unutarnji dio oka, a prema krajevima nanosite neutralno. Želite li da oči izgledaju veće gornji kapak prijeđite tušem, a okrugli oblik oka dobit ćete ukoliko tuš nanesete na rubove gornjeg i donjeg kapka.

Kako povećati male oči?
Za početak kapak prekrijte svijetlim pastelnim sjenilom koje ćete dopuniti tamnijim koje ćete nanijeti na pregib kapka. Ispod obrva nanesite posvjetljivać ili svjetlo (bijelo do boje kože) sjenilo. Ne zaboravite na maskaru koju treba nanijeti na oba kapka.

Ublažite ‘ispupčene’ oči!
Ovaj oblik oka optički smanjite tamnim sjenilima koje ravnomjerno nanesite na cijelo oko. Izbjegavajte sjajna sjenila i šljokice. Oblik oka optički smanjite nanošenjem tuša ili olovke, a kako bi se dala finoća oku, nanesite maskaru i gornje trepavice uvijte uvijačem.

beauty-modnialmanah-make-up

Trenutno nema komentara

Comments are closed