Volite li hlače? Ovo su trikovi kako odabrati idealan kroj!

Istraživanja su pokazala kako svaka druga žena na svijetu nosi hlače! Od tog prosjeka, svaka treća nosi krivi model! Jeste li među njima? Nosite li hlače kako biste prekrile nedostatke i istaknule svoje najbolje dijelove tijela ili ih oblačite po principu ‘važno da u njih stanem i da me nigdje ne stišću’? Odgovori koje ste same sebi priznale, nadamo se da će vas natjerati da o hlačama razmišljate na drugačiji način i da već prilikom nove kupovine isprobate (i oduševite se) modelom koji će savršeno pristajati vašoj građi tijela!

Koji kroj hlače odabrati u skladu s građom tijela?

Građa tijela kruška (uzak struk i široki bokovi)
Kako pomiriti veliku razliku između struka i bokova? Probajte hlačama sa širokim visokim strukom/pojasom koji će istaknuti tanak struk! Isto tako pristajat će vam i model hlača koji je dublji na stražnjem dijelu. U ovom kroju hlača struk neće biti toliko naglašen, ali će se poprilično umanjiti razlika između struka i boka. Pazite na duljinu! Ma koliko nevjerojatno zvuči – bokove ćete lijepo ublažiti hlačama 7/8 duljine!

Građa tijela jabuka (manja stražnjica, problematičan trbuh)
Trbuh sakrijte dubljim modelom hlača kako se ne bi stvorio dojam da ‘salo kipi preko ruba hlača’. Isto tako odaberite model hlača koji na stražnjici ima džepove kako bi se optički povećala stražnjica. Ono što biste trebale izbjegavati su modeli hlača s naborima i izrazito nizak struk.

Produljite kratke noge
Jeste li na trapericama primijetile etiketu na kojoj piše straight leg ili boot-cut? Upravo ova dva modela hlača idealan su način za optičko produljivanje nogu. Isto tako pazite na dubinu hlača – neka budu plitke ravnih ili suženih nogavica. Pazite i na kontraste boja – ukoliko nosite samo jednu boju i za gornje i donje odjevne komade optički ćete izduljiti figuru.

Što kad su (pre)mršave noge?
Ukoliko imate jako mršave noge znajte da ih je optički potrebno ujednačiti s ostatkom tijela. Idealni krojevi za vas su low-rise i boot-cut. Prvi će tip hlača noge uskladiti s ostalim proporcijama tijela, dok boot-cut znači da će vam dodati obline. Također pri odabiru hlača nastojite odabrati one svjetlijih nijansi koje će noge učiniti optički punijima. Isprobajte hlače trapezastih krajeva. Stajat će vam savršeno!

Optički suzite jake noge!
Imate li jake listove, bokove ili bedra odaberite model hlača koji će vas optički suziti! Koji su to modeli hlača? Ravno krojene hlače, ravnih nogavica koje duljinom prekrivaju nožni članak. Uske nogavice nosite samo onda kad ih kombinirate uz visoke čizme. Kako biste optički suzili bokove birajte koso rezane džepove i naravno kontraste u kombiniranju gornjih i donjih dijelova vašeg outfita (uz tamnije hlače uvijek nosite svijetle košulje).

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS