Kako održavati torbice i produljiti im vijek trajanja? Lako!

Kako odabrati idealan model torbice pokazali smo vam nebrojeno puta. No, nismo vas naučili kako možete produljiti vijek svojoj torbici pravilnim održavanjem!

Što morate znati o održavanju torbica?
• Imate nekoliko modela torbi, a nosite samo jednu! Ostale, posebno one napravljene od kože, a koje nećete nositi neko vrijeme, dobro namažite vazelinom i ostavite da koža upije potrebnu masnoću. Tada torbu istrljajte vunenom krpom, a nakon toga pamučnom. Na kraju još jednom kožu premažite tankim slojem vazelina koji će služiti kao zaštita. Ako na torbi postoji metalna brava, naprašite je s puderom.
• Pazite da torba ne izgubi svoj oblik! Prilikom spremanja torbi u modele s definiranim dnom stavite stari jastučić ili odjeću koju ne nosite. Ja u svoje torbe stavljam kape, rukavice i šal koji pristaju uz ovaj model. Tako ćete produljiti formu torbe.
• Volite li torbice od svijetle kože? Ukoliko su se uprljale, očistite ih mlijekom koje ste krpicom nanijeli na uprljane dijelove.
• Torbica je izgubila oblik? Prekrijte je flanelastim krpicom i prijeđite iznad nje glačalom na paru. Koža će opet biti napeta i sjajna.
• Torbicu od antilopa možete očistiti alkoholom ili je možete oprati blagom otopinom deterdženta za pranje osjetljivog rublja. Ostavite je da stoji preko noći, a ujutro je iščetkajte i poprskajte sprejom za impregnaciju antilop-cipela.
• Torbicu od plastike ili skaja očistite krpom namočenom u sapunicu, a modele torbi od pruća, slame očistite mekom spužvastom krpom namočenom u vodu i ocat.

Trenutno nema komentara

Comments are closed