Kad ste u vodi, nekoliko minuta plutajte na leđima! Evo i zašto!

Godišnji odmori su u punom jeku, voda zove na rashlađivanje. Bez obzira gdje se nalazite – uz morsku obalu, uz bazen ili rijeku dok plivate nekoliko minuta plutajte na leđima. Raširite ruke, glavu uronite u vodu, izravnajte kralježnicu i po potrebi raširite noge. Uronite u mir vode koja vas okružuje.

Znate li zašto je toliko posebno plutanje na leđima!

  • Za početak na ovaj način ćete se u potpunosti opustiti.Glava je u miru ispod površine, a strujanje vode nosi vaše tijelo.Osjećaj je divan, sličan onome kojeg smo imali u majčinom trbuhu.
  • Regulirajte način disanja. Dok plutate ritam disanja mora biti jednoličan što dodatno pomaže u opuštanju tijela.
  • Plutanje na leđima je odličan način oslobađanja od stresa pa kombinirate li radna jutra s opuštajućim poslijepodnevima prije nego li krenete plivati opustite se na ovaj način. Plutati možete otvorenih ili zatvorenih očiju.
  • Ovaj način uživanja u vodi na poseban način uklanja strah od vode. Osjećate li bilo koju nelagodu od vode plutajte u plićaku ili kombinirajte plutanje u vodi sa sigurnim pridržavanjem nogama za rub bazena
zdravlje-plutanje-leđa-voda-modnialmanah-plivanje-na-leđima

Foto: Pexels

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS