Volite li kupanje u bazenu? Evo zašto je dobro izabrati one s termalnom vodom!

Volite li vikend bijeg u toplice, kupanje u bazenima i ljenčarenje uz njegov rub pazite koji tip vode birate za vlastitu relaksaciju. Posebno jer je kontinentalni dio naše zemlje okružen termalnim izvorima i vodom koja se nalazi u bazenima. Živite li u Zagrebu u radijusu od 100 km nalazi se preko nekoliko odličnih termi – Terme Čatež, Terme Sv. Martin, Grand Hotel Sava Superior Rogaška Slatina, Bioterme Ljutomer samo su neke.

Evo zašto je dobro izabrati bazene s termalnom vodom?
Topla izvorska voda koja direktno teče u bazene bogata je mineralima koji pomažu u ukupnom protoku kisika i njegovoj apsorpciji u tijelo. Umirujuće kupanje tako može pomoći u prirodnom smanjenju boli, povećanju fleksibilnosti i izbacivanju mliječne kiseline iz bolnih mišića. Termalna voda može poboljšati iritacije i stanja kože. Povišene razine sumpora u vrućim izvorskim vodama nude antifungalna i antibakterijska svojstva koja mogu umiriti i čak pomoći u zacjeljivanju kože. Mnogi minerali u vrućim izvorskim vodama mogu pomoći u smanjenju svakodnevnog stresa.

Što morate znati?
Kako biste osjetili dobrobit uživanja u toplim kupkama pazite na vrijeme boravka u vodi. Osnovno pravilo glasi – što je voda toplija to je boravak kraći. Isto tako, dok uživate u toploj mineralnoj vodi radite lagane pokrete i ne zaboravite na hidrataciju tijela iznutra.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS