Jedinstveno iskustvo Noći muzeja u Pivani

Sinoć je u kultnoj pivnici Zagrebačke pivovare – Pivani već tradicionalno obilježena Noć muzeja. I ove je godine za sve posjetitelje održano Beer Champions predavanje o kulturi pijenja piva uz premijerno prikazivanje filma o povijesti Zagrebačke pivovare autora Roberta Knjaza kao i „šetnja“ kroz prošlost Zagrebačke pivovare uz vodstvo poznatog ljubitelja piva i glumca Darka Janeša, a sve je začinio nastup legendarnog Jimmyja Stanića.

Ovogodišnja tema Noći muzeja je bila glazba s ciljem prezentiranja i popularizacije glazbene baštine i njene muzealizacije. U tu svrhu, na zadovoljstvo mnogobrojnih posjetitelja Pivane održan je nastup Ante Gelo benda i Ivane Rushaidat uz legendarnog Jimmyja Stanića koji su sve posjetitelje vratili godinama unazad kada se stvarala glazbena povijest Zagreba.

Naučili smo puno na Beer Champions predavanju za čiju svrhu je Zagrebačka pivovara okupila mnogobrojne pivske stručnjake koji su su govorili o kulturi odgovornog pijenja piva. Imali smo priliku upoznati svijet piva kroz povijest, način na koji se proizvodi i njegove vrste o čemu je govorio poznati pivski somelier i radijski urednik Milan Peh. Klinička nutricionistica KBC-a Zagreb Darija Vranešić Bender posjetiteljima je održala predavanje o pozitivnim učincima umjerene konzumacije piva na zdravlje te prezentirala sve istine i zablude o pivi. Ovo bogato edukativno – zabavno predavanje zaokružio je Željko Šatović Gula, autor prve hrvatke pivske kuharice i pravi pivski znalac koji je posjetiteljima predstavio sve čari sljubljivanja hrane i pive.

Uz niz sadržaja vezanih uz pivo i njegovu proizvodnju, i ove godine su posjetitelji mogli zaviriti u povijest Zagrebačke pivovare kroz kolekciju pivskih etiketa, starih reklama i novinskih članaka, izložbu likovnih uradaka za Božićno pivo pa čak vidjeti i repliku starog kamiona i starih kola s bačvama u kojima se nekada prevozilo pivo. Šetnju kroz povijest Zagrebačke pivovare već je tradicionalno vodio poznati glumac i ljubitelj piva Darko Janeš. U izvrsnom ambijentu uz pivske zalogaje i nefiltrirano pivo Pivana po promotivnim cijenama mnogobrojni gosti legendarne pivnice Zagrebačke pivovare iskušali su se i u maloj školi pravilnog točenja piva u 9 koraka.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS