Jede vam se čips? Žedni ste!

Svima nam se neka hrana manje ili više jede, znate li zašto je to tako? Znanstveno je dokazano da žudnja za određenim namirnicama jasno pokazuje što se događa u našem tijelu. Naučimo li da primjerice potreba za grickalicama zapravo znači da smo žedni ponuditi ćemo tijelu upravo ono što mu je potrebno, bez da se debljamo i dodatno dehidriramo. Zanimljivo, zar ne?

Evo najpopularnijih namirnica koje nam se često jedu i signala koje tijelo zapravo šalje!
• Čokolada, potreba za ovom slasticom znak je da smo tog dana pojeli premalo ugljikohidrata i da tijelo nije dobilo dovoljno energije kroz hranu. Analizirajte svoj jelovnik i unesite u njega spomenute namirnice. I naravno zasladite se kockicom ne redom čokolade.
• Jedu vam se krafne, muffini, kroasani…? A nije sredina ciklusa kad se borite s promjenama u radu hormona? Posavjetujte se s liječnikom, ovo može biti početak dijabetesa. Isto tako ovo je znak da vam je prehrana pretrpana ugljikohidratima ( tjestenina, bijeli kruh) koji na prvu zasite tijelo. No, nakon nekog vremena takve namirnice stvaraju praznu energiju u organizmu pa tijelo traži još istih namirnica. Rezultat? Debljanje!
• Čips i slane grickalice zapravo znači da ste žedni. Potreba za slanim znači da niste popili dovoljno tekućine tog dana pa tijelo želi nadomjestiti vodu. Isto tako grickanje slanih grickalica ukazuje da je tijelo pod stresom.
• Jede vam se meso? Tijelu nedostaju proteini, ali i željezo, vitamin B skupine.
• A što vam nedostaje kad jedete sir? Vjerovali ili ne šećer! Ova namirnica sadrži proteine i masti, ali i prirodne mliječne šećere.

jelo-čips-modni-almanah

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti prikazana