Imate li zimsku i ljetnu kilažu? Vrijeme je za promjene!

zdrav-život-vježba-modnialmanah

Ukoliko spadate među žene koje imaju ‘zimsku’ i ‘ljetnu’ kilažu, odnosno variraju li vam kilogrami do +7 tijekom godine, vrijeme je da se disciplinirate i dovedete svoje tijelo u balans. Što to znači? Po istraživanjima koja su proveli liječnici i nutricionisti za zdravlje organizma, posebno probavnog trakta, dopušteno je variranje do +3 kilograma tijekom godine! Drugim riječima, bez obzira na hladniji dio godine, blagdane i češće izlaske na večere potrebno je voditi računa o jednakom unosu kalorija kroz čitavu godinu. Znači, možete jesti, ali kontrolirajte obroke.

U današnjoj temi dana naučite kako prezimiti hladniji dio godine i dalje ostati fit i s jednakom kilažom!
•  Kontrolirajte obroke! Kraj godine znači i blagdansko okupljanje cijele obitelji, a onda i zdrav-život-vježba-modnialmanahuživanje u specijalitetima pripremljenim upravo za te prigode. Početak godine znači i odlazak na skijanje, izlaske, učestale odlaske na rođendane…Kako kontrolirati što ste sve pojeli? Probajte sve ali u manjim obrocima i ukoliko jedete slasne slane obroke zalijte ih vodom, ne alkoholom koji dodaju kalorije kojih nismo svjesni. Ukoliko pretjerate, tri dana čistite organizam, to je jedini način za uspostavu balansa.
•  Važno je kretanje! Kad ste zadnji put pješačili? Vozili bicikl, klizali, plesali? Krećite se cijele godine jer upravo kretanjem u društvu obitelji ili prijatelja gubite kilograme na najbolji način. Isto tako ne zaboravite da ne morate uvijek voziti automobil od svojih vrata do ulaza na posao. Barem jednu tramvajsku/autobusnu stanicu propješačite.
•  Dišite duboko! I kad je hladno, treba biti na svježem zraku! Udisanjem i razmišljanjem o mirisima koji prolaze kroz našu nosnicu budimo organizam, pojačavamo krvotok i tako ubrzavamo procese u našem organizmu. Isto tako izbjegavajte boravak u zadimljenim prostorijama bez obzira bili aktivni ili pasivni pušaći.
•  Jedite svježe namirnice! I tijekom zime ne odustajte od svježih namirnica – voća i povrća koje jedite kao samostalne obroke. Isto tako, volite li sokove, nea oni budu pripremljeni na prirodan način (jedan cijeđeni limun u malo vode, primjerice regulira probavu) i doživite ih kao mini obrok.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS