Ima li vaš sako neugodan miris stajanja – zamrznite ga 6 sati! Mirisati će kao novi!

Vratili ste se s poslovnog ručka i vaš je baloner poprimio neugodan miris kuhanja? Izašli ste u kafić i vaša je kožnata jakna upila miris dima cigarete? Izvadili ste iz kutija lanjsku torbu čija unutrašnjost ima neki čudan miris! Događa se…

Kako se na najbrži način riješiti neugodnog mirisa s odjeće koja se ne smije (često ili nikako) prati?
• Podstavu omiljenih kaputića, sakoa, jakni osvježite vodom u koju ste stavili nekoliko kapi jabukovog octa. Otopinu poprskajte po tkanini i pustite da se osuši. Miris octa će ispraviti, a s njime i neugodan miris s odjeće.
• Ima li vaš sako ‘miris stajanja’ dobro ga izvjetrite. Ako to ne pomaže stavite ga u vrećicu i zamrznite 6 sati. Nakon odmrzavanja miris će potpuno nestati.
• Neugodan miris torbe najbolje će neutralizirati prah kojeg koriste mace. Tajna je u tome da u posipu uvijek ima aktivnog ugljena koji je najbolji “dezodorans”. Kako ga staviti u torbu? Prah stavite u unutrašnjost torbe, pa je zatvorite 48 sati. Istresite prah i uživajte u svježini svojeg omiljenog modnog detalja.
• Otkud ta fleka? Imate li problem sa sitnim flekicama najbolje ćete ih ukloniti uz baby puder. Naprašite poflekan dio, pustite da odstoji neko vrijeme i pa maknite ostatke pudera. Iznenadit ćete se kako mrljice nestaju!

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS