El Toro – nova gastro destinacija u Zagrebu

Već se dugo godina u Zagrebu nije dogodilo da se o nekom mjestu koje će se tek otvoriti toliko priča kao što je to slučaj sa zagrebačkim restoranom i barom El Toro. Na mjestu nekadašnjeg Šubićevca pa onda i Baschiere, na raskrižju Šubićeve i ulice Fra Filipa Grabovca, svoja vrata otvara restoran i bar El Toro čime će zagrebačka gastrotainment scena dobiti još jednog iznimno važnog predstavnika koji cilja postati centar zabavnog i društvenog gastro života metropole.

Upoznajte prostor…
Na samom ulazu u ovaj zanimljiv prostor dočekat će vas poprilično spektakularna zlatna skulptura bika po kojem je ovo mjesto i dobilo ime, a tema bika provlači se kroz cijeli restoran. Arhitekt Christian Rendulić iz biroa Arhikultura, koji je zaslužan za uređenje ovog prostora, kaže kako bik nema samo estetsku funkciju, on je ujedno i vjetrobran i prostor za DJ-a. U restoran se ulazi ispod same skulpture gdje se otvaraju nove vizure, dominantan dugački i širok šank koji se proteže cijelim prizemljem, dvoetažna polica s raznim artefaktima, otvoreni dio kuhinje i elegantno stubište. Dolaskom na galeriju u prvi plan dolazi atraktivna hlađena vinoteka s malim barom i stolovima smještenim uz sam rub galerije.

 

Što fino papati na ovom mjestu?
Gastro priča ono je što je posebno zanimljivo kod El Tora, naime, El Toro prvi donosi latinske okuse u Zagreb. Koncept latinske kuhinje, prilagođen domaćim okusima i ukusima temelji se na čistoći i posebnosti namirnica karakterističnih za Argentinu, Peru, Čile i Urugvaj poput kvinoje, batata, crnog graha, crne divlje riže i juke. Kuhinju vodi iskusni i renomirani chef Mario Mihelj, koji dolazi s pozicije glavnog chefa u Mundoaki. Za El Toro osmislio je poprilično zanimljiv meni u kojem možete pronaći Tacos od bikovog repa, Ceviche, Tiradito, razne vrste Flatbreadova, Spring okruglice, Tatarski biftek s twistom, Guacamole salatu s dimljenom pastrvom, Juhu od paprike i rajčice s cimetom, par hladnih juha i Zapečenog brancina u peći u kukuruznom listu. Naravno, s obzirom na to da je Latinska Amerika poznata po govedini, na meniju će se naći i odležano meso – T-bone, Ribeye i Tenderloin odresci.

El Toro bar svoja će vrata otvoriti ovaj tjedan, dok će restoran raditi u fazi soft-openinga za suradnike i prijatelje idućih 15-ak dana kada nas očekuje prezentacija menija chefa Mihelja i službeni početak rada restorana 16. ožujka.

Trenutno nema komentara

Comments are closed