Dobro jutro – dobar trening je najbolja budilica za zdrav i sretan dan!

Rani jutarnji trening idealan je za buđenje organizma ističu stručnjaci. Ukoliko ranije ustanemo i odradimo dobar trening, dan će nam biti puno kvalitetniji i osjećat ćemo se zdravijima. Sve aktivnosti koje ćemo kasnije raditi imat će puno bolju učinkovitost na naš organizam! Upravo zato, radni dan svakako započnite vježbanjem!

Koje su to vježbe? Naučili smo ih kroz odličnu edukativno sportsku akciju Aktivna Hrvatska čiji su stručnjaci otkrili i niz korisnih savjeta a sve vas koje ste od danas odlučile vježbati!

Ujutro treba raditi vježbe koje razbuđuju organizam, kao što su istezanja te vježbe kompletne aktivacije lokomotornog sustava. Vježbati možete ne samo u teretani već i vani i to vježbe koje nužno ne zahtijevaju rekvizite. No, istovremeno moramo paziti na nekoliko detalja.
• Najvažniji je unos dovoljnih količina tekućine tijekom vježbanja pa čak i onda kad ne osjećamo žeđ i stoga je dobro imati bocu tekućine pored sebe tijekom vježbanja. Iako je kava mnogima dobar način započinjanja jutra i razbuđivanja prije vježbanja, ona djeluje kao diuretik pa treba voditi računa o dodatnoj hidraciji.
• Odjeća i obuća trebale bi biti prilagođene pa se preporuča ona laganih materijala, udobna, svjetlijih boja i sve modernijih novijih materijala koji bolje upijaju znoj.
• Znojenjem gubimo elektrolite, tvari koje su od presudne važnosti za normalno funkcioniranje živčanog i mišićnog sustava. Nakon svakog treninga nužno je nadoknaditi elektrolite ali i ugljikohidrate kako bismo svoj organizam doveli u ravnotežu i omogućili normalno funkcioniranje nakon velikog znojenja što se najbolje ostvaruje zdravom prehranom i redovitom hidracijom

zdrav-život-vježba-aktivna-hrvatska-modnialmanahFoto: Aktivna Hrvatska

Trenutno nema komentara

Comments are closed