Beauty trikovi za ublažavanje bora

Niste se niti okrenule, a već ste ugasile 30 svjećica na svojoj rođendanskoj torti. Što to znači? Pojavile su se prve bore smijalice koje se, čini se, svakog dana produbljuju. Pojačajte dnevnu i večernju njegu lica kako biste ublažile stvaranje bora, ali se i poslužite malim make up trikovima kako lice pripremiti za šminkanje i prilikom toga potpuno prekriti (‘zakamuflirati’) bore.

U čemu je tajna?
•  Šminkanje započnite masažom! Prije nego li na lice stavite bazni puder, nanesite dnevnu kremu lagano masirajući lice. Vrhovima prstiju kružnim pokretima prijeđite preko cijelog lica, potom brzim pokretima štipkajte kožu ispod brade i lagano krenite prema ušima. Ova kratka masaža lica stimulira cirkulaciju i potiče stvaranje kolagena. U isto vrijeme i smanjuje stvaranje bora.
•  Posvetite se T zoni! Bez obzira bila ona masna ili suha, na T zoni se vide prve bore. Ublažite ih laganim korektorom kojeg ćete nanijeti na ovaj dio lica. Posebnu pažnju posvetite čelu kojeg šminkajte tako da na korektor nanesete samo rumenilo.
•  Naglasite oblik lica, odnosno ublažite ne savršenosti. Što to znači? Brzim potezima kistom na jagodice nanesite rumenilo, koje će vam poslužiti i za sužavanje okruglog oblika lica. Na kraju, cijelo lice prijeđite velikim kistom kojeg ste uronili u svjetlucavi puder. Tako će se izbjeći ‘zabetonirani look’ i stvoriti privid prirodnog reflektiranja sunca na licu. To uvijek dobro izgleda i što je najvažnije prekriva bore.

beauty-bore-makeup-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed