Alma savjetuje: Prstenje je hit – kako odabrati idealan model?

zlatarna_celje_lencia_modnialmanah

Kad su modni detalji u pitanju – prstenje je apsolutni hit! Može biti malo, veliko, dominantno stavljamo li ga u odnos s vašim total lookom. Prije nego li prste ‘okitite’ modelima koji vam se sviđaju, naučite male trikove kako odabrati idealan oblik, veličinu i vrstu prstena. Sve naravno u skladu s vašim rukama…

Ovo su modni savjeti!
• Za početak naučite koji je oblik vašeg prsta! Stilistički prste dijelimo na trokutaste, okrugle, ravne i velike,duguljaste prste.
• Kako ćete prepoznati oblik? Trokutaste prste karakterizira izrazito širok gornji dio prsta, dok je donji dio uzak. Kakav prsten odabrati? Veliki, masivan (može biti okrugli ali i četvrtasti) kako bi se optički izbalansirala veličina prsta.

zlatarna_celje_lencia_modnialmanah

• Okrugli ili „kobasičasti” prsti najčešće djeluju deblje i ni malo ženstveno (posebno ako su na njima i mali četvrtasti nokti). Kakav ćete prsten odabrati? Tanji prsten s dominantnim ukrasom (poput četvrtastog, trokutastog oblika), ali i kombinacije prstena koji su ove sezone hit – jedan na donjem dijelu prsta i drugi na gornjem članku. Imate li izrazito kratke prste odaberite kamen poput ovala koji će učiniti da kratki prsti izgledaju dulji.

zlatarna_celje_lencia_modnialmanah

• Dugački i veliki prsti su vrlo jednostavni kad je prstenje u pitanju. Možete odabrati bilo koji oblik i veličinu prstena pazeći samo na to da ne miješate stilove.
• I na kraju ravni prsti! Ovaj tip prstiju je bez nepravilnosti, jednake proporcije koja će biti idealna baza za sve vrste prstena. Možete nositi tanje prstenje s dominantnim ukrasom – kamenom, trendy spirale…

I za kraj – veličina je bitna!
Volite li veliko prstenje, no kad ga stavite na daje dobar? Vjerojatno je prevelikom u odnosu na proporcije vaše ruke. Dakle, priliko odabira velikog prstenja obratite pažnju na veličinu šake-ako su vam ruke manje neka i prsten bude proporcionalan.

Trenutno nema komentara

Comments are closed