5 koraka do zdravlja duha i tijela!

zdrav-život-buđenje-modnialmanah

Priroda oko nas se budi, a kako se vi osjećate? Još se uvijek ne možete naviknuti na ‘novo’ vrijeme, nedostaju vam sati sna, ali i vrijeme za svakodnevne obaveze. Uzmite stvari u svoje ruke i da već danas započnete s novim navikama koje će probuditi vaše tijelo.

Donosimo pet zanimljivih koraka koja su nama promijenila početak proljeća!
• Danas, ali stvarno danas započnite s treningom! I to kardiovaskularnim treningom uz pomoću kojeg ćete u potpunosti razbuditi tijelo. Vozite bicikl 20 minuta, rolajte se ili jednostavno trčite prirodom ili po traci u teretani. Početak je težak, ali onda…
• Što jedete? Pojačajte unos vitamina i minerala posebno kroz namirnice koje nam dolaze s proljećem! Brokula, špinat, puno zelene salate neka bude baza vaših obroka. Možda će vam na prvu djelovati kako se od zelenog tanjura ne možete najesti, ali kad dodate jednu finu pureću šniclu ili tunu obrok je lagan, a zasitan. Isprobajte!
• Ne zaboravite na C vitamin. Dan započnite mlakom limunadom koja će tijelo probuditi iznutra, potaknuti probavu i nadoknaditi izgubljeni kolagen.
• Dan započnite i završite pozitivnim mislima. Kad vizualizirate sve lijepo što vas čeka novog dana ili jednostavno završite dan opuštanjem spavati ćete bolje i imati više energije za svakodnevne obaveze.
• I na kraju, otkrijte moć avokada. Osim što je izrazito zdrava namirnica ona ima i odlične rezultate u beauty industriji. Svoje lice pripremite za novo godišnje doba hranjivom maskom koju ćete napraviti od polovine avokada u koju ćete pomiješati žličicu meda, jedan bjelanjak, malo jogurta i sok polovine limuna. Nanesite masku na čisto lice i držite pola sata. Rezultati neće izostati!

Trenutno nema komentara

Comments are closed