3 savjeta koja trebate prilikom čišćenja četki i češljeva!

Ma koliko pazili na urednost i čistoću kose, sve pada u vodu ako ne pazite na čistoću svojih češljeva i četki. Na njima se nalaze ostatci proizvoda za stiliziranje, skupljena perut, zagađenja iz okoline, ali i otpale vlasi s prethodnog četkanja. Kako bi kosi dali podatnost i ljepotu nakon svakog češljanja imajte naviku površinski očistiti četke u istom intervalu kao što i perete kosu (uklanjanje otpale kose) i dubinsko jednom mjesečno!

Evo koja tri savjeta trebate prilikom održavanja saveznika lijepe kose:

praktični-savjet-četka-čišćenje-njega-modnialmanah
  1. Razlikujte češalj od četke – odnosno jednostavniji i kompleksniji detalj za češljanje kose. Češalj možete uvijek oprati pod mlazom vode, a s četkama budite oprezniji. Moraju se uvijek dobro osušiti kako ne bi postale leglo mikroba ali i ne utjecale na izgled frizure.
  2. Kako prati češljeve i četke? Sve ovisi od materijala od kojih su napravljeni, a možete prati ručno ili u perilici posuđa. Plastične i metalne četke i češljeve stavite u perilicu posuđa, a četke s drvenim ručkama perite ručno jer će toplina perilice uništiti drvene dijelove. Za ručno pranje otopite malu količinu blagog šampona ili sapuna, poput dječjeg šampona ili kastilnog tekućeg sapuna u toploj vodi i malo zavrtite četke kroz pjenu. Imate li staru četkicu za zube nju koristite za čišćenje jastučića iz kojeg idu iglice četke. Četku na kraju dobro isperite mlakom vodom i pustite da se osuši!
  3. Okrugle četke koje koristite za feniranje tretirajte isto kao i svakodnevni češalj. Zapravo koristite češalj za tapiranje prilikom čišćenja četki. Prođite češljem po dlakama okrugle četke razvlačeći nakupljene dlake. U slučaju kad je duga kosa omotana oko četke kroz utore između dlaka četke prođite škarama. Kosa će samo otpasti.
Trenutno nema komentara

Comments are closed