Cvjetno, animal ili rasteri – novi printevi za ovu jesen

Haljina i print, dva su najčešća aduta modnih šminkerica koje ovaj spoj opisuju riječima – najlakše mi je ‘uskočiti’ u haljinu i super sam odjevena! I zapravo je tako, pod uvjetom da je haljina odabrana u skladu s građom tijela i da print laska oblinama.

Budući da smo na početku nove modne sezone, kad haljine, posebno u Orsay-u, privlače poglede modna savjetnica Alma Premerl Zoko daje pet ključnih savjeta kako odabrati idealni kroj i print haljine s kojom ćete ući u modnu jesen.

  1. Haljina može niti prekrasna, ali ako je krivog kroja, to nije vaša priča. Zapravo u spajanju tijela i kroja nema kompromisa. Ukratko savjet je ovaj- što imate jače bokove to neka bude povišeniji struk vaše haljine. Građu tijela jabuka (naglašen trbuh i prsa) savršeno prekriva A kroj, pješčani sat najbolje izgleda u modelu lepršave haljine koja je strukirana, a atletski tip (bez oblina) u modelima s volanima koji daju volumen tamo gdje ga nema. Znači, to je prvo pravilo- odabir vješalice s odgovarajućim krojem.
  2. Dužina haljine! Ulazimo u hladniji dio godine kad hulahupke i dobre čizme mogu prekriti jače listove, široka koljena. Upravo zato haljina može biti kraća. No, ne prekratka. Je li prava dužina testirajte uvijek u kabini. Sjednite na stolicu i pogledajte s bočne strane. Mora prekriti bedra u potpunosti.
  3. Uzorci su ono što nas privlači. U aktualnoj Orsay kolekciji nalaze se tri trendy uzorka sezone- cvjetni print, animal i raster. Za razliku od uzoraka koje smo nosili ovog ljeta, ovi su mirniji i boje su zagasitije.
  4. Veliki come back rastera! To je uzorak koji je obilježio modne 70-te a kad ga pogledate on je zapravo moćna priča koja uvelike korigira nesavršenost građe tijela. Haljinice ovakvih, ne definiranih uzoraka idealne su za prijelaz u hladniji dio godine.
  5. Pazite na boje. Zapravo zagledajte se u uzorak kojeg nosite i pogledajte koja boja dominira ‘u vašem oku’. Ta boja je ona uz koju ćete vezati i ostale modne detalje- čizme, remen, torbicu pazeći da podržava vašu boju puti, očiju, kose.
Trenutno nema komentara

Comments are closed