Zumbajte, plešite trbušni ples…

Koji tip rekreacije volite? Trčanje, vježbanje ili možda ples. Sve je više žena koje su odlučuju upravo na posljednju tip rekreacije koji je,vjerovali ili ne, odličan način sagorijevanja kalorija. Kroz intenzivni ples sagorijeva između 200 i 400 kalorija po satu pa su ovi treninzi u rangu s vožnjom bicikla ili plivanjem. Ukoliko vježbate redovite, ples pogoduje snižavanju krvnog tlaka, poboljšava nivo dobrog kolesterola, smiruje organizam i rješava ga stresa.

Koji ples odabrati ovog proljeća?

Trbušni ples Dok poput haremske zavodnice plešete radite na trbušnim mišićima, donjem dijelu kralježnice i stražnjici. Trbušni ples pomaže u smanjivanju stresa leđa, učvršćuje mišiće ruku, ramena, ali i nogu i stražnjice. Možete sagorjeti oko 300 kalorija po satu, što je savršeno, zar ne?

Zumba su grupne vježbe inspirirane latino plesovima. Uključuje mnoštvo treninga za mišiće – od čučnjeva do iskoraka. Također je jedna od najboljih oblika vježbi za krvožilni sustav. U indiji je zumba spojena s hip hopom ali i elementima aerobic-a. Ovaj ples je zanimljiv i zbog koreografije koje jednostavno potiče na rad svih vježbi zbog kojih se pokreće cijelo tijelo i podiže njegova energija. Želite li smršaviti, plešite zumbu jer uz nju možete izgubiti 400-500 kalorija.

Ples uz šipku Želite li biti u formi, osjećati se senzualnije i samopouzdanije, plešite uz šipku. Ovaj ples je mješavina zavodljive glazbe i pokreta sporim ili umjerenim tempom. Sve se svodi na zabavu,okretanje i ljuljanje tijela koje se temelji na prebacivanju težine tijela naviše, naniže, ovisno o tome na koji se način držite za šipku (zglobovima, unutrašnjosti koljena ili samo jednom rukom). Ova rekreacija jača kralježnicu i mišice kralježnice. Daje čvršći, jači i toniran izgled. Poboljšava ravnotežu.

Bollywood Ako se ne možete zasititi zabavnih pokreta koje glumice izvode u pjesmama vaših omiljenih filmova, ovo je rekreacija za vas. Bollywood ples je spoj svih plesova koji posebno djeluju na vaše bokove. Odlična vježba za one koji se dosađuju odlaskom u teretanu.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS