Znate li zašto se trebamo čuvati proljetnog sunca?

Dani su sve duži i topliji, sunce jednostavno mami na sunčanje. Zamišljate li se u ovom trenutku kako ugodno zavaljane na svojoj terasi pijete kavu i lice okrećete suncu nakon napornog radnog dana, čitajte dalje. U ovom tekstu saznajte zašto se trebamo čuvati proljetnog sunca!

Za početak – do sada je briga oko lica i tijela bila drugačija. Čuvali smo kožu od dehidracije, pomagali joj dok se prilagođavala na tople prostorije i hladne eksterijere. Uz to, SPF se nalazio u kremama posebno onima koje smo koristili na godišnjem odmoru. Sada, kad sunce pokazuje svu svoju ljepotu ne izlažite mu se bez razmišljanja. Za početak krenite s malim dozama kako bi sunčeve zrake povoljno djelovale na raspoloženje te pomogle tijelu u proizvodnji vitamina D.

zdravlje-proljetnog-sunca-modnialmanah-koža-skin

Budući da se sunčeve ultraljubičaste zrake uglavnom sastoje od UVB i UVA zraka tijekom cijele godine, ne umanjujte njihovu jačinu tijekom proljeća. Posebno su opasne UVB zrake odgovorne za opekline, najčešće neposredne štetne posljedice izlaganja suncu. Što se tiče UVA zraka, one dovode do starenja kože. Obje vrste UV zraka uključene su u razvoj raka kože. Zaštita od sunca neophodna je za sprječavanje ovih neželjenih učinaka.

Zato i tijekom proljeća sa suncem oprezno, sljedeći ove savjete:

  • Nosite šešir velikog oboda i sunčane naočale
  • Smanjite izlaganje suncu u vrijeme kada su sunčeve zrake najjače; odnosno od 11:00 do 16:00 sati.
  • Nosite odjeću koja pokriva što veći dio tijela
  • Od početka proljeća koristite odgovarajuću zaštitu od sunca koja se jednostavno nanosi preko vaše hidratantne kreme. Nanesite je najmanje 20 minuta prije izlaska na sunce.

Foto: Pexels

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS