Znate li zašto nastaje dupli podbradak na licu?

Nedavno ste primijetili nimalo lijep detalj na svojem licu – dupli podbradak! On daje licu dodatni volumen, stvara osjećaj debljanja tijela i pojačava nesigurnost.

Znate li koji su najčešći razlozi zašto se na licu stvara dupli podbradak?

  • Slaba protočnost limfe u cijelom tijelu vidi se na području vrata gdje se nalaze svi važni limfni čvorovi. Kad su preopterećeni u njima se zaustavlja limfa koja djeluje kao dodatni sloj masnoće ispod kože.
  • Loše držanje, posebno rad na računalu može potaknuti slabljenje mišića vrata što rezultira nakupljanje vode u prednjem dijelu lica i vrata.
  • Višak tjelesne težine često se vidi na licu i vratu gdje se vrlo brzo i jednostavno popunjavaju masni jastučići. Često se nekoliko kilograma više vidi upravo na podbratku!

Kako riješiti ovaj problem?
Promijenite prehranu izbacujući iz nje višak ugljikohidrata, pijte puno tekućine kao što su voda i voćno sokovi i redovito vježbajte ovaj dio tijela. Jedna od vrlo uspješnih i laganih vježbi je rastezanje kože i poticanje rada mišića na prednjem i stražnjem dijelu vrata. Tu vježbu možete raditi svakodnevno i to po nekoliko puta. Rezultati neće izostati.

beauty-vježba-podbradak-brada-modnialmanah-lice
Trenutno nema komentara

Comments are closed