Znate li zašto klinci ne žele odjenuti neku odjeću?

Gubite li ujutro dragocjeno vrijeme u uvjeravanju klinaca da se odjenu za vrtić u kombinacije koje ste im pripremili? Želite li vaša trogodišnja kćer nositi samo suknjice i haljinice, a sin odjeću u boji Supermana ili nekog drugog akcijskog junaka, a klinci to ne žele? Bez brige, to je potpuno normalna faza u dječjem odrastanju! Upravo vama, svim našim čitateljicama koje ovih dana mališanima želite otkriti magičan svijet mode i modnih trendova darujemo nekoliko zanimljivih savjeta kako ćete zadržati autoritet, ali i pomoći klincima da se modno izraze.

modnialmanah_fashion_klinci
• Prilikom kupovine pitajte mališane da li im se sviđa ono što im namjeravate kupiti. Čim im date na važnosti, klinci će se rado odjenuti u ono što su sami odabrali.

• Neka djeca sama odaberu boju i uzorak. Ono što vidi odraslo oko, ne vidi i dječje. Ukoliko vam se ne sviđa dječji izbor pokušajte sugerirati svoj. Ako ne ide, udovoljite djetetu.

• Čim zatopli, djeca vole nositi što manje odjeće. Udovoljite željama… Klinci kad su goli ne osjećaju nelagodu, baš naprotiv, osjećaju se ugodno.

• Vole li vaši mališani različite uzorke, boje, ukrase, oblačenje u junake crtanih filmova udovoljite im. To je faza koja neće dugo trajati.

• Kako ubrzati jutarnje spremanje? Napravite natjecanje, organizirajte igru u kojoj pobjeđuje onaj tko se prvi odjene u pripremljenu kombinaciju.

• I za kraj, olakšajte klincima odijevanje – birajte ono što se lako odijeva, zatvara… Ne zna li vaše dijete zavezati žnirance nemojte inzistirati na kupovini tenisica koje se vežu. Tenisice s ‘čičkom’ ili balerinke mogu biti super rješenje…

Trenutno nema komentara

Comments are closed