Znate li da i bucke imaju svoj oblik tijela?! To je ključ dobrog odijevanja!

Živite li u tijelu punije osobe i nosite plus size, a luuuuude ste za modom i modnim trendovima, olakšajte si modni život i definirajte svoj tip građe tijela. Da, dobro ste pročitale-i tijelo s viškom kilograma ima svoju formu i zakonitosti. Kako biste odabrale dobre krojeve u svojim plus size veličinama stanite pred zrcalo, dobro se pogledajte i definirajte koji ste tip građe.

Znate li? Žene ovog podneblja najčešće su građe jabuke (visoke, niske…), a uz ovaj tip građe postoji i kruška, banana, pješčani sat…

bucke_plus_size_modnialmanah_savjet

Otkrijte svoj tip građe tijela, naučite male zakone kombiniranja i blistajte u svakom trenu…
Atletski tip građe tijela – U nekoj se literaturi ovaj oblik tijela naziva i olovka, daska ili oblik novina… Kako god, žene s ovim oblikom tijela, čak i ako su punije, uglavnom imaju malo ili nimalo oblina. Najčešće djeluju ‘nabito’ ali ravnomjerno raspoređeno pa se najčešće ne može razabrati kilaža. Kako se odjenuti? Odaberite odjeću koja prati liniju vašeg tijela dijeleći ga na gornji i donji dio tijela. Obavezno naglasite dekolte širokim remenom ili krojem. Must have: topovi s ukrasima, ženstveni sakoi s naglašenim ramenima, lepršave haljine koja se veže na struku, široke suknje do koljena…

Kruška – kako izgleda ovaj tip građe tijela? Pa poput tipične kruške- ramena su uska (najčešće spuštena), manja prsa i tanji struk, a bokovi širi (najčešće i duplo u odnosu na ramena). Kod ovog tipa građe tijela u plus size veličini bokove pojačavaju i jaka bedra. Upravo zato, kod odijevanja treba paziti na to da uravnotežite gornji dio vašeg tijela s donjim. Što to znači? U gornjem dijelu treba stvoriti volumen koji će povezati donji dio, optički ga činiti manjim. Must have odjeća: uske hlače duljine 7/8, asimetrične tunike, dekoltirana odjeća, zanimljiv omjer kombinacija – jake boje u gornjim dijelovima i umjerene u donjim.

Pješčani sat U modnom smislu, ovaj se oblik tijela nerijetko smatra najpoželjnijim zbog istaknutih atributa koji se vezuju uz ženstvenost. No, vjerovali ili ne, ovaj tip građe tijela je najkompliciranije odjenuti-čak i u plus size veličini. Imate li naglašene grudi i bokove, a tanji struk izbjegavajte vrećaste modele i široku odjeću. Must have kombinacije su majice/tunike, haljine s V izrezom koje će optički smanjiti grudi. Donji dijelovi neka budu u skladu s tijelom (olovka suknje i hlače koje trebaju biti dublje). Kako ne biste izgledali deblje nego li to jeste, izbjegavajte jako pripijenu odjeću i sjajne tkanine.

Jabuka – Tijelo oblika jabuke (nazivaju ga i pehar) karakteriziraju široka ramena i tijelo koje se sužava prema vitkim nogama, koje su vam najveći adut, pa ih naglasite kad god stignete. Trebali biste imati nekoliko komada haljina koje sežu iznad koljena, a preporučljivo je nositi i majice s V izrezom.

Trenutno nema komentara

Comments are closed