Znate li što imati u ormaru kako biste uvijek imali što obući?

Imate li uvijek isti problem, da vam je ormar pun odjeće, a vi nemate što obući, vrijeme je za inventuru ormara. Svaki odjevni predmet analizirajte i pogledajte koliko ga često nosite i s čime kombinirate. A onda počnite s ponovnim punjenjem stvarajući u ormaru bazu na koju uvijek možete računati! Ukoliko vam se ovaj problem čini teškim, možda je vrijeme za stručnu pomoć! Modna savjetnica Alma Premerl Zoko stilizira ormare na način da u njemu uvijek imate kombinacije koje su vam potrebne.

Ovo je princip kombiniranja…
•  U ormaru svake žene treba postojati kvalitetna modna baza koju će činiti crne hlače (idealnog kroja koji podržava građu tijela), dvije dobre košulje (koje su dobre veličine i na kojima se ne rastvaraju gumbići), dnevna haljina, večernja haljina, dobar kaput, sako i rublje. Kad to imate, znajte da ste se osigurali osnovom.
•  Pazite na tkanine! Dvije najvažnije stvari na koje morate paziti prilikom odabira tkanine su njezina težina i pokretljivost. Ako je materijal previše krut, neće pratiti linije tijela, a ako je previše tanak, naglašavati će svaku izbočinu, pa čak i one koje želite sakriti. Što odabrati? Vuna, mješavina mikro vlakana vune, pamuk ili pamuk pomiješan sa svilom. U ovim ćete se tkaninama uvijek osjećati ugodno!
•  Kako kupovati? Vjerujemo kako ste se već uvjerili u činjenicu kako pojedini komadi odjeće na vješalici izgledaju predobro, a kad ih odjenete vidite potpuno krivi efekt. Naučite koje komade trebate odabrati u skladu s vlastitom građom tijela i njih naučite uočiti u mnoštvu. Čak i ako nemate novca za kupovinu, a nalazite se u trgovini, napravite malu vježbu!
•  Boje i uzorci su jako važni prilikom kombiniranja! Na početnu svake modne sezone odlučite koju ćete boju nositi kao dominantnu, a koju kao detalj. Isto napravite i s uzorkom. Tako ćete planski kupovati, a sve što se nađe u ormaru biti će nosivo jedno s drugim.
•  Priznajte si godine! Ozbiljno mislim – važno je da odjeća koju nosite bude u skladu s vašom dobi! To je osnova dobrog kombiniranja.
•  Detalji su važni, pa ne štedite na kupovini dobre torbe, cipela, remena, sunčanih naočala, nakita. To su pomagači stila koji mogu ‘spasiti’ svaki loš outfit.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS