Znate li razliku između kardigana, pulovera, vestice…?

Koliko ste puta upotrijebili naziv kardigan za usku kratku vesticu, pulover za majicu, a prsluk za vestu na kopčanje? Niste jedini! Mnogo je vas koji ne znate razliku između duge veste na vezanje, kratke vestice s tri gumbića, prsluka bez rukava…

Danas naučite razliku!
• Vesta – najčešće deblja majica napravljena je od vune, pamuka ili sintetike, odijeva se ‘preko glave’, ili se zakopčava s tri manja gumbića. Vesta je najčešće drugi ili treći sloj prilikom odijevanja i može biti okruglog ili V izreza. Budući da ne ulazi u kategoriju temeljnog odjevnog predmeta, vesta se uvijek kombinira s baznom majicom ili košuljom.
• Kardigan je deblja i dulja vesta koja se sprijeda preklapa i vezuje remenom, vezicom ili ukrasnom trakom. Kad je pojavio na modnoj sceni, ovaj je odjevni predmet bio sinonim za zimu. No, žene ga obožavaju pa se laganije inačice ovog ‘pokrivala’ pojavljuju i u proljetnim kolekcijama brojnih modnih brendova. Kardigan treba ‘ukrotiti’ modnim detaljima poput remenja, broševa koji ovaj odjevni predmet stavljaju u funkciju tijela.
• Prsluk nema rukave i obično se nosi preko košulja, majica…U toplijem dijelu godine može biti napravljen i od pamuka.
• I za kraj – vestica na kopčanje! Ovaj odjevni predmet zamijenio je stroge klasične sakoe i lijepo upotpunio poslovni look. Nosi se u kombinaciji s jednostavnim, uskim haljinama, suknjama i bluzama, košuljama i hlačama. Ovisno o građi tijela odaberite model s V ili okruglim izrezom. Duljina neka bude također u skladu s tijelom.

gerry_weber_fashion_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed