Imate li perut? Pomaže ružmarin, svježi luk i drveni češalj!

Baš onda kad ne treba, pojavljuje se perut! Ta dosadna napast prekriva ramena (posebno je vidljiva na crnoj odjeći), izaziva nervozu…Uz to, kad se jednom pojavi, perut je najčešće teško izliječiti, a u određenim intervalima tijekom godine stanje se može pogoršati.

Kako njegovati vlasište?
Perite češće kosu! Perut se podjednako pojavljuje i na suhoj i na masnoj kosi! Kako biste s tjemena uklonili neugodne ljuskice perite kosu češće i to šamponom za uklanjanje peruti! Ukoliko vam se perut pretvara u krastice, potražite šampone koji u sebi sadrže cink piriton, salicilna kiselina, sumpor, selen sulfid…

Pazite kako šamponirate kosu! Izbjegavajte agresivno djelovanje na tjeme! Šampon koji bi trebao ukloniti perut lagano umasirajte u tjeme i pustite da odstoji na kosi 10-tak minuta. Nakon toga kosu dobro operite i završite njegu regeneratorom.

Uklonite perut na prirodni način! Naše su bake perut uklanjale šamponima i maskama u kojima se nalazio čajevac. Ukoliko nisu znale pripremiti takav šampon ispirale su kosu čajem majčine dušice ili ružmarina. Isto tako, po narodnom vjerovanju i crveni će luk pomoći u uklanjanju peruti zbog sumpora u svom sastavu. Kako ga koristiti? Svježe prerezanu polovicu luka istrljajte po tjemenu i pustite da stoji 20-tak minuta. Nakon toga kosu operite blagim šamponom.

Važni su vitamini! Imate li perut, obavezno počnite uzimati B vitamin koji je važan saveznik u borbi protiv peruti. Želite li na prirodan način konzumirati ovaj vitamin jedite crveno meso, ribi i zeleno lisnato povrće.

I za kraj – nemojte puno češljati kosu! Prilikom češljanja, dugim potezima provlačite četku od korena kose prema njezinim vrhovima uklanjajući sebum! Uz to, plastične četke mogu dodatno oštetiti tjeme pa uvijek birajte češljeve napravljene od drva.

Trenutno nema komentara

Comments are closed