Znate li ‘pročitati’ etikete za održavanje donjeg rublja?

Niste ni obukli svoj grudnjak, a on je nakon prvog pranja požutio ili posivio? Izgleda kao da je nošen godinama!? Sigurno je problem u održavanju, odnosno u njezi. Kako biste svoje omiljene grudnjake, gaćice, haljine, tunike zadržali što dulje u istom obliku i kako im se ne bi promijenila boja ili struktura tkanine pazite na slijedeće…
• Pratite simbole na rublju. Oni će vam olakšati održavanje. Ukoliko niste sigurni što koja oznaka znači raspitajte se u trgovini ili potražite odgovor na Internetu. Gospodin Google (ipak) zna sve!
• Prilikom pranja rublja u perilici s ostalom odjećom, uvijek upotrebljavajte vreću za pranje. Imate li puno ukućana pamučno rublje skupite i operite zajedno na visokim temperaturama.
• Perete li bijelo pamučno rublje upotrijebite deterdžent za pranje uz dodatak optičkog bjelila (voda je puna kamenca pa bijelo rublje može posivjeti)
• Savjet baka – prilikom pranja bijelog rublja u spremnih s deterdžentom stavite i prašak za pecivo. Nevjerojatno je kako izbijeli rublje.
• Želite li izbjeći glačanje, rublje prilikom sušenja raširite i lijepo objesite.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS