Masti vam se lice? Ovako ublažite sjaj!

Imate li masnu kožu lica, bez obzira na kvalitetu šminke događa se uvijek isto-nakon određenog vremena mat izgled nestaje, a lice se počinje neugodno sjajiti. Znate li kako tome stati na kraj?

Naučite…
• Važna je njega kože! Priliko svakodnevne njege izbjegavajte kozmetiku koja sadrži alkohol. Upravo taj sastojak isušuje kožu, uklanja prirodna ulja kože zbog čega se stvara višak masnoće. Lice postaje ‘masnije’ nego li to prirodno bilo!
• Kakvu kremu stavljate prije šminkanja? Pogledajte sastav kreme za lice! Ona bi trebala biti na bazi vode, a ne ulja koja dodatno maste kožu.
• Kako čistite lice? Uklonite ostatke šminke blagim proizvodom za čišćenje lica i isperite vodom. Nanesite kremu koja će hidrirati kožu kako se ne bi potaknulo staranje masnoće.
• Što jedete? Istraživanja su pokazala kako i hrana regulira lučenje masnoće kroz kožu. Upravo zato hranite se zdravo! Šećer, masnoća i puno proteina uzrokuje stvaranje masnoće na licu. Jedite puno voća, povrća bogatih vlaknima.

beauty_lice_koža_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS