Znate li koja nas to odjeća štiti od sunca?

Kako se ponašate na suncu? Sunčate li se u svako doba dana, u gradu nosite laganu, prozračnu odjeću koja više otkriva nego prekriva tijelo ili se odijevate u kombinacije koje prekrivaju tijelo? Liječnici savjetuju prekrivanje tijela tijekom najjačeg sunca (i najvećeg zračenja UV traka) i to odjećom koja je napravljena od specijalnih materijala s gustim tkanjem kojem je zadatak blokiranje UV zraka.

U čemu je tajna?
• Osjeća koju nosite kako biste se zaštitili od sunca treba biti dugih rukava. Na taj način ćete u potpunosti zaštititi svoje tijelo.
• Nosite li običnu majicu koja se tijekom dana napuni znojem znajte da se njezina struktura raširi i propušta više UV zraka od majice koja je napravljena od posebne tkanine kojoj je zadatak blokiranje sunčevih zraka.
• Zaštitite glavu i oči posebnim sunčanim naočalama i šeširima koji također imaju UV zaštitu. Prilikom odabira idealnih sunčanih naočala pazite na oznake. One trebaju imati CE oznaku i britanski standard (BS EN 1836:1997) ili UV 400 oznaku. Odaberite model koji u potpunosti prekriva oči.
• Nosite duge nogavice! One će zaštiti stopala i koljena tijekom najjačeg sunca (tako upravo ti dijelovi noge najbrže ‘uhvate sunce’).

sunce_zdrav_život_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS