Znate li kako se riješiti stresa? Uputite se na plažu!

Produženi vikend mnoge je potaknuo na ‘bijeg na jug’ pa ako uživate s pogledom na more (ili živite uz obalu) iskoristite sunčane dane za šetnju plažom! Vjerovali ili ne takav izlet može biti blagotvorniji od boravka u planini, posebno u proljeće. Tajna zašto se potrebno uputiti na plažu je u spoju sunca, slanog zraka, ritmičkog zvuka valova i moći pijeska koji hodate li po njemu bosi na poseban način rješava tijelo od stresa. Plažom možete šetati, ali i trčati znajući kako pjeskovita podloga pruža dodanu vrijednost tijekom rekreacije.

plaža-stres-pijesak-zdravlje-modnialmanah

Volite li plažu u nastavku saznajte zašto je njome super šetati i izvan sezone te se riješiti nakupljenog stresa!

  • Hodanje po pijesku razlikuje se od hodanja po tvrdoj površini kao što je asfalt a tijekom i najobičnije šetnje po plaži sagorjet ćete 20 do 50 posto više kalorija. Trčite li po pijesku trebat će vam 1,6 puta više energije od one koju potrošite za trčanje na tvrdoj podlozi.
  • Hodanje bosih nogu po pijesku vrsta je treninga otpora uslijed kojeg dolazi do jačanja mišića između leđa i stopala, kao i listova, gluteusa i kvadricepsa. Za starije ljude šetnja plažom je blagotvorna jer poboljšava snagu kukova.
  • Šetnja pješčanom plažom je blagotvorna za sve one koji imaju bolove u koljenima, leđima ili kukovima jer tijekom hodanja po ovakvoj površini manje se opterećuje vaše tijelo posebno kosti i zglobovi.
  • Hodanje po pijesku odličan je način za oslobađanje od stresa i smirivanje živčanog sustava jer uz odličnu mekanu podlogu na stres djeluje i ritam valova ili veličanstvene boje zalaska sunca. Plaža je uvijek mjesto koje opušta.
  • Prirodan piling – hodanje po pijesku nježno masira vaša stopala i uklanja mrtve stanice kože. Iskoristite pijesak kao prirodan i besplatan piling!
  • Izuvanje cipela dok ste na pijesku je oblik uzemljenja. Bavljenje ovom wellness aktivnošću u trajanju od 20 minuta može učiniti da se osjećate sretnijim, može ublažiti upalu mišića koju imate i čak vam može pomoći da uživate u boljem snu.
Trenutno nema komentara

Comments are closed