Znate li kako kupovati vintage odjeću?

Ukoliko volite staru odjeću koja nosi dah prošlog vremena, koja ima umjetničku vrijednost i vječito vas inspirira onda ste, vjerujemo otkrili moć vintage odjeće. Čini vam se jednostavno nabaviti dobar komad? Samo vam se čini… Kupovina nije toliko jednostavna i zahtijeva malo više vremena i strpljenja. Zato, izdvojite vrijeme za isprobavanje, kombiniranje i na kraju kupovinu odjevnih komada iz prošlog stoljeća. I još nešto…Naučite modnu povijest prije nego li krenete u potragu za novim komadima. Zašto? Ukoliko sve dobro naučite, znat ćete odabrati kroj i stil iz vremena u kojem su dominirali određeni tipovi građe tijela.

Koji vam stil pristaje?
• Odjeća iz 40-ih godina prošlog stoljeća ‘krivo’ je krojena za sve žene s oblinama, jer krojevi prate liniju tijela i naglašavaju struk.
• Želite stvoriti obline? Ukoliko ste visoki i mršavi, birajte odjeću iz 30-ih godina prošlog stoljeća jer upravo u ovom periodu nosili su se ravni krojevi.
• Pedesete su bile savršene za građu pješčanog sata.
• Sedamdesete su idealne za žene kruškolike građe, jer dobro krojene hlače sa zvonolikim nogavicama optički izduljuju figuru, a kratke majice uz tijelo naglašavaju gornji dio tijela.

I za kraj – budite svjesni da se radi o unikatu. Velike su šanse da ćete određeni komad vintage garderobe nositi i imati samo vi i niko drugi. Zato se potrudite da održavate ovu odjeću, da je prilikom pranja ne tretirate prejakim kemikalijama.

Trenutno nema komentara

Comments are closed