Znate li kako koristiti limun u domaćinstvu?

Jedan od vrlo važnih citrusa u našoj svakodnevici – limun zapravo je pravo malo čudo s velikom moći. Osim što je ukusan, limun može očistiti iznenađujuće velik broj mjesta u kući, zamjenjujući nekoliko komercijalnih proizvoda za čišćenje.

Evo kako koristiti limun u domaćinstvu:

  • Koristite limun prilikom čišćenja daski za rezanje posebno onih koje su poprimile miris od namirnica koje ste na njima rezali. Dovoljno je na dasku staviti malo soli, prepoloviti limun i početi unutrašnjom stranom ribati dasku. Isperite mlakom vodom, osušite i uživajte u čistoći koju ste postigli.
  • Osjećate li neugodan miris iz odvoda vašeg sudopera? Zalijte ga iscijeđenim limunom i ne puštajte vodu. Širi li se neugodan miris iz vaše kante za smeće u vrećicu ubacite koru limuna.
  • Frižider može biti mjesto na kojem se miješaju mirisi hrane. Kako biste to spriječili u hladnjak stavite polovicu limuna. Neugodni će mirisi u potpunosti nestati.
  • Ne možete li riješiti kamenca na posuđu? Istrljajte posudu limunom, ostavite da stoji i isperite samo mlakom vodom. Obrišite posude i uživajte u sjaju. Na isti način možete očistiti slavine.
  • Vratite svježinu domu limunom. Napunite lonac vodom, koricom limuna i svojom omiljenom kombinacijom začina, začina ili ekstrakata. Pustite da prokuha i uživajte u mirisu koji se širi vašim domom. Kad ponestane ugodnog mirisa ponovo prokuhajte…
  • Ulaštite drvene podove! Umjesto upotrebe jakih kemikalija za čišćenje drvenog poda možete pomiješati limunov sok (1 dcl), ocat (1 dcl) i dva dcl vode. Dobiti ćete odličnu mješavinu za savršeno čišćenje koje je blagotvorno za djecu i kućne ljubimce.
  • I na kraju nešto što će vas oduševiti. Ulaze li vam insekti u prostor u kojem živite našpricajte prostore maglicom od cijeđenog soka limuna.
savjet-limun-modnialmanah-domaćinstvo

Foto: Pexels

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS