Zima uz Boombar likere – jabuka ili kruška?

Hit likeri na domaćem tržištu, Boombar likeri prošle su godine postali apsolutni hit, jer proizvedeni su od svježeg voća iz Hrvatske, pa svojim okusima prate prirodni ciklus. Proljeće je tako bilo u znaku bazge, ljeto s okusom ‘tekuće nutelle’ kako je popularno nazvan liker od lješnjaka, ali i limuna, s prvim danima jeseni u fokus je ušla suha šljiva, a za najhladniji dio godine tu su likeri od jabuke i cimeta te Williams, liker od kruške i aromatičnih začina.

Budući da je riječ o likerima koji se mogu piti i kao aperitiv i digestive, evo nekoliko savjeta kako sljubiti ova dva okusa ove zime.

Kad piti Boombar liker od jabuke? Najbolje ga je sljubiti s hranom koja je začinjena s cimetom, slanim umacima s njokima ali i slasticama poput torti, pudinga, štrudli. Odlično se povezuje s avokadom, ali i slaninom koja se može naći na platama narezaka. Neka bude rashlađen, a po potrebi liker možete upotpuniti začinima.

drinkoteka-boombar-likeri-gastro-modnialmanah-jabuka-cimet-williams-kruška

Kad piti Boombar liker od kruške? Ovo je tipični zimski okus likera, pa ga sljubite s kolačima prepunim orašastih plodova, ali i konkretnim slanim kombinacija u kojima se nalazi i pohano meso. Sve ovisi hoćete li ovaj liker piti prije ili nakon jela. Savjet više: želite li isprobati malo drugačiji način uživanja u ovom likeru slobodno ga zagrijte u voćnom čaju, dodajte ga u sangriju ili popijte rashlađenog.

drinkoteka-boombar-likeri-gastro-modnialmanah-jabuka-cimet-williams-kruška
Trenutno nema komentara

Comments are closed