Želite smršaviti tri do pet kilograma na zdrav način? Probajte kefir dijetu!

Redovita upotreba kefira jača imunitet, čisti organizam od toksina, regulira krvni tlak i nivo kolesterola, pomaže kod anemije i bolesti crijeva, djeluje protiv gljivica i bakterija. Osim toga, ima jako malo ugljikohidrata i visok nivo vitamina i minerala koji pomažu uspostavljanju normalnog rada crijeva pa je idealan saveznik u držanju dijete.

Postoji više varijanti kefir dijete. Sve se zasnivaju na svakodnevnom unosu kefira, ali se razlikuju po broju dodatnih namirnica i trajanju.

OSNOVNA KEFIR DIJETA
Dijeta je predviđena za tri dana i ne više od toga. Koliko kilograma možete izgubiti? Prosjek je dvije do tri, ali sve ovisi o organizmu.

DORUČAK
• Kajgana od 2 jajeta, salata od manjeg krastavca, kava u koju stavite samo jednu žlicu mlijeka
• Griz ili palenta i jedno kiselo mlijeko
• Jaje, 1 tost s maslacem, čaj sa medom

UŽINA
• 3 dl kefira

RUČAK
• Pileća juha, kuhana mrkva i bijelo pileće meso, salata od cikle, kriška kruha
• Juha od gljiva, paprikaš i salata od svježeg zelja

UŽINA
• 3 dl kefira

VEČERA
• Riba na grilu (150 g), zelena salata i biljni čaj
• Veći pečeni krumpir, čaj s medom

KEFIR – JABUKA DIJETA
Ovom dijetom organizam se priprema za novu sezonu. Kefir-jabuka dijeta traje sedam dana. Tijekom ove dijete smjenjuju se kefir i jabuka dani. Možete popiti 1,5 litara kefira ili pojesti 1,5 kilograma jabuka dnevno.
Ovo je prilično stroga dijeta i nije preporučljiva u zimskom periodu već na prelasku jedne sezone u drugu, kao što je zima-proljeće. Ovom dijetom gubi se do šest kilograma za sedam dana.

dijeta-modnialmanah-zdrav-život

KEFIR MONODIJETA
Ova mono dijeta je jako teška, ali u isto vrijeme i jako djelotvorna dijeta. Primjenjuje se tri dana, tijekom kojih možete brzo izgubiti od tri do četiri kilograma. Tijekom ove dijete treba svakodnevno piti od jedne do 1,5 litre svježeg nisko masnog domaćeg kefira, bez dodatnog šećera, i to pet do šest puta dnevno. Intervali između uzimanja kefira bi trebali biti isti.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS