Želite na prirodan način ubrzati rast trepavica? Evo kako to učiniti!

Godišnji odmor, ali i potreban odmor lica od make up-a mnogim ženama znači i odmor očiju od umjetnih trepavica. Ako ste ih skinule želeći tijekom ljeta na prirodan način ubrzati rast trepavica evo što nekoliko prirodnih, provjerenih, načina koji će vam pomoći na prirodan način ovaj vrlo važan detalj na očima učiniti gušćim i ljepšim.

Zeleni čaj bogat je izvor polifenola zvanog epigallocatechin-3-gallate (EGCG), koji može pomoći u promicanju rasta kose i trepavica. Kako napraviti mješavinu za trepavice? Trebat će vam 1 žličica lišća zelenog čaja (ili 1 vrećica čaja) i 1 šalica vruće vode. Pomiješajte sastojke i ostavite da djeluje 5-10 minuta. Procijedite tekućinu i pijte je toplo. Također možete ohladiti čaj i primijeniti ga lokalno na gornje i donje linije trepavica pomoću blazinice.

Ricinusovo ulje bogato je ricinoleinsko kiselinom koja pomaže gubitka kose, pa tako može biti i alternativna opcija za održavanje debljine trepavica. Kako napraviti njegu ricinusovim uljem? Jednu jušnu žlicu hladno prešanog ricinusovog ulja iskoristite za obilato mazanje trepavica duž vaših gornjih i donjih linija trepavica. Izbjegavajte ulazak ulja u oči. Držite ulje preko noći i isperite ga sljedećeg jutra.

Kokosovo ulje koristi se za njegu kose zbog svog prodornog učinka, što pomaže u sprečavanju gubitka proteina kose. Stoga se također može koristiti za tretiranje i oštećenih trepavica i za poticanja njihovog ponovnog rasta. Kokosovim hladno prešanim uljem (koristite baby štapić) obilato namažite trepavice duž gornjih i donjih linija trepavica t ostavite ulje da djeluje preko noći.

Trenutno nema komentara

Comments are closed