Želite li sačuvati boju trapera, evo što morate znati o pranju ove tkanine!

Smatra se jednom od najizdržljivijih tkanina, no tijekom pranja i korištenja određenih proizvoda za pranje odjeće i traper može posustati. Kako sačuvati omiljenu boju trapera? Za početak, sjetite se savjeta naših baka – one su traperice uvijek prale naopako, a sušile na pravoj strani vješajući ih tako da su kvačice držale samo stražnji dio hlača.

Uz ove savjete postoji još nekoliko vrlo praktičnih savjeta koji će sačuvati boju i strukturu. Evo što morate znati:

  • Proučite programe vaše perilice i pronađite program koji je namijenjen održavanja trapera. Riječ je o najnježnijem, najhladnijem ciklusu koji vaš stroj može izvesti prilikom pranja trapera.
  • Kako bi traper ostao u boji koju želite prije nego li odjeću stavite u perilicu potopite sve od trapera u hladnu vodu kojoj ćete dodati 1 šalicu octa i jednu veliku žlicu soli. Ostavite da tako stoji 30-tak minuta. Nakon toga ne cijedite, već ubacite odjeću u bubanj. Octena kiselina i sol pomažu u zaključavanju boje u vlaknima trapera, čime je manja vjerojatnost da će iscuriti tijekom pranja.
  • Prije pranja ispraznite džepove, okrenite traperice naopako i zakopčajte ih. Nakon pranja položite traperice ravno da se osuše.
trapera-praktični-savjet-boje-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS